BIST 10.331
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.457,90
HABER /  GÜNCEL

Bakan Akdağ Gökçeki akladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Melih Gökçek'i akladı! İşte günlerdir süren "su kirli" iddialarına Akdağ'ın verdiği cevap...

Abone ol

Sağlık Bakanı Akdağ, Ankara’nın suyuna ilişkin tartışmalara ise tepki gösterdi. Ankara suyunun sağlıklı olduğunu vurgulayan Akdağ, bu konuda bakanlık olarak gerekli önlemleri aldıklarını söyleyerek, "Böyle bir durum karşısında biz vakit geçirmeden vatandaşı uyarırız" dedi!   

Dedeman Otel’de düzenlenen Ulusal Organ Nakli Bekleme Listesi Programı Tanıtım Toplantısı’na katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akdağ, Ankara’nın içme suyuna ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine yapılan eleştirilere tepki göstererek, “her aklına esenin konuşacağı bir konu değilö dedi. “Türkiye’de içme suyuna ilişkin bir yönetmelik var. Bu şekilde meselenin üstüne yetkili olmadığı halde, meseleyi yeterince bilmediği halde meselenin üstüne gittiğini sananlar yanlış yapıyorlar" diye konuştu.

BUGÜNE KADAR STANDARTALARIN ÜZERİNDE BİR ÖLÇÜME RASTLAMADIK

Akdağ, Bakanlık olarak bugüne kadar Ankara’ya verilen içme suyunda standartların üzerinde, standartları zorlayan kimyasala, sınırları aşan veya zorlayan hiçbir ölçüme rastlamadıklarını bildirdi. Takiplerini yakın bir biçimde devam ettireceklerine işaret eden Bakan Akdağ, “Belediyemizle de yakın işbirliği içindeyiz. Kuşkusuz ki belediyede sorumluluğunun bilincindedir. Şimdi gidip de herhangi bir ırmaktan su alarak, bunu ölçerek Ankaralı’nın içme suyu hakkında yorum yapmak insafa da sığmıyor" dedi.