BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.510,54
HABER /  GÜNCEL

İsmekten binlerce eser

Dünyanın en büyük el sanatları sergisi İstanbul Feshane Kültür Merkezi’nde açıldı. Binlerce ürün sergide

Abone ol

 Bu yıl 11. si düzenlenen İSMEK Genel Sergisi açıldığından beri ziyaretçi akınına uğruyor. 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak sergide binlerce sanat eseri sergileniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) tarafından eğitim verilen İstanbullular’ın ürettiği el emeği eserlerin yer aldığı İSMEK 11. Genel Sergisi Feshane Kültür Merkezi’nde açıldı. İSMEK’ten bu yıl eğitim alan 16 yaş 75 yaş aralığında olan 197 bin kursiyerin en nadide çalışmalarının yer aldığı sergide, ebru, çini, minyatür, rölyef, resim, folyo, iğne oyası, ahşap boyama, makine nakışı benzeri el sanatları eserlerinin yanı sıra, mini konserler, şiir dinletileri, söyleşiler ve çeşitli performanslar da gerçekleştiriliyor.

Ünlü sanatçı Nükhet Duru’da etkinlikler kapsamında hayranlarıyla bir araya geldi. Nükhet Duru’nun söyleşisine katılım fazla olunca bazı vatandaşlar sanatçıyı ayakta dinlemek zorunda kaldı. İSMEK Genel Sergisi’ni gezen sanatçı, büyük bir dikkatle incelediği eserlere hayran kaldı. Duru “Tüm kadınlarımızı ortaya çıkardıkları bu başarılı eserlerden dolayı tebrik ederim. İSMEK’i canı gönülden destekliyorum. İSMEK sayesinde sanat tüm halkımıza yayılıyor, kadınlarımız hem üretiyorlar hem de sanatla uğraşıyorlar. Bu takdir edilmesi, desteklenmesi gereken bir çabadır” dedi.