BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Tutuklu BDP'li vekil açlık grevinde...

Tutuklu BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız açlık grevine başladı. Grev nedeni ise Abdullah Öcalan'a destek...

Abone ol

Tutuklu BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız teröristbaşına yönelik “tecridin son bulması ve anadil üzerindeki baskıların sonlandırılması talebiyle süresiz dönüşümsüz” açlık grevine başladı.

BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, aynı amaçlarla PKK ’lı tutukluların 12 Eylül’den beri başlattıkları süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine tutuklu Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da katıldı. 15 Ekim günü tedavi amaçlı Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne getirilen Sarıyıldız, burada açlık grevine girdi.

Üç gündür açlık grevinde olan Sarıyıldız’ın, danışmanı aracılığıyla şu açıklamada bulunduğu bildirildi: “Cezaevlerinde yükselen bu direniş karşısında kenetlenmeyi ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olarak görüyorum. Kürt halkının yiğit devrimci evlatlarının her gün ölüme yaklaştığı bu süreçte sessiz kalan, yüreği nasırlaşmış hükümet yetkililerine sesleniyorum. Yaşanacak ölümlerin sorumluluğu başta hükümet olmak üzere bu direniş karşısında sessiz olan herkese ait olacaktır.”

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞ

Sarıyıldız’ın, 15 Şubat 2012’de de teröristbaşının ABD tarafından paket haline getirilip Ecevit hükümetine teslim ediliş sürecinin başlangıç yıldönümünde Öcalan'ın özgürlüğü, askeri ve siyasi operasyonların sona erdirilmesi ve Kürtlerin statüsünün kabul edilmesi gibi taleplerle birçok cezaevinde başlatılan süresi dönüşümsüz açlık grevine katıldığı bildirildi.