BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'ye insan kaçakçılığı artıyor

İngiltere'de insan kaçakçılığıyla ilgili araştırmasını yayımlayan bakanlıklararası bir komisyon, insan kaçakçılarının ülkeye getirdiği kişi sayısında artış yaşandığını açıkladı.

Abone ol

İngiltere hükümetinin tahminlerine göre, ülkeye yasa dışı yollarla zorla getirilen kişilerin sayısında artış yaşanıyor.

Yetkililer, 2010 yılında 710 kişinin, geçen yıl ise 946 kişinin insan kaçakçılarınca İngiltere'ye getirildiğini belirtiyor.

Çoğunlukla Çin, Vietnam, Nijerya ve Doğu Avrupa'dan insan kaçakçılığı çeteleri, yasa dışı yollarla İngiltere'ye getirdikleri kişileri cinsel istismar için kullanıyorlar.

Hükümet, kaçakçılığı engellemek için, İngiliz güvenlik kurumları ile yurt dışındaki yetkililerin işbirliğini artırması gerektiğini belirtiyor.

İngiltere'de oluşturulan bakanlıklar arası kurulun açıkladığı rakamlara göre, geçen yıl insan kaçakçıları tarafından zorla ülkeye getirilen kişilerin 712'si yetişkin, 234'ü ise çocuk.

2010 yılında ise ülkeye getirilen kişilerin 524'ü yetişkin, 186'sı ise çocuk yaşta olduğu belirtiliyor.

"Haftada iki baskın"

BBC muhabiri Tom Symonds, İngiliz polisinin yalnızca Londra'da her hafta ortalama iki yere baskın yaptığını belirtiyor.

Bakanlıklar arası kurumun raporunda, dilencilik de dahil olmak üzere sokakta çalışmaya ve suça zorlanan çocukların sayısında da artış olduğuna dikkat çekiliyor.

Londra Emniyetinin insan kaçakçılığı suçlarıyla mücadeleden sorumlu yetkililerinden Kevin Hyland, kaçırılan kişilerin, kendilerine İngiltere'de daha iyi bir hayat vaat edilerek kandırıldıklarını söylüyor.

Hyland, kaçakçıların kurbanlarına İngiltere'de otelcilik ve eğlence sektöründe işler vaat ettiklerini, ancak ülkeye ulaştıklarında tehdit ve baskı ile cinsel sömürüye açık hale getirildiklerini de ifade etti.

Göçmenlik işlerinden sorumlu bakan Mark Harper, bugün açıklanan raporun, konu hakkında farkındalığı artıracağını umduğunu ve suçla mücadele için çabalarını artırdıklarını söyledi.

Harper, hükümetin insan kaçakçılığı kurbanlarının suçlu olarak yargılamak yerine yasalar önünde mağdur olarak görülmelerini sağlamanın yollarını da aradığını da söyledi.