BIST 10.356
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.464,23
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkkan: Kıbrıs diye bir devlet yoktur!

Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi MHP Lütfü Türkkan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB Haber’den Vakur Kaya’ya Türkiye-AB süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Türkkan, Kıbrıs’ın Türkiye’nin AB üyeliğini engellemek için birliğe üye yapıldığına dikkati çekti: ‘’ AB, Kıbrıs’ı Türkiye’nin AB üyeliğini engelleyecek stratejik bir malzeme olarak saklıyor’’

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINA DESTEK

Başbakan Erdoğan’ın ‘’Kıbrıs diye bir devlet yoktur’’ açıklamasını bir muhalefet milletvekili olarak desteklediğine işaret eden Lütfü Türkkan, ’’Kıbrıslı Rumlar ve AB’deki Türkiye karşıtları Türkiye’nin AB umudunu kesmesi karşısında Erdoğan’ın açıklamalarını bir argüman olarak sunacaklar. Ama gelinen süreç noktasında Kıbrıs’ın Türkiye’nin üyeliğini engellemek için bir bahane olduğu sonuçlarıyla ortada. Karşımızda 80 milyonluk nüfusa sahip Türkiye'den korkan bir AB var’’ diye konuştu.

“AB’YE VERİLECEK EN GÜZEL CEVAP GÜMRÜK BİRLİĞİ’NDEN ÇIKIP ANLAŞMAYI İPTAL ETMEK”

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu gelişmeler ışığı altında AB’ye verilecek en güzel cevabın ivedilikle Gümrük Birliği’nden çıkıp anlaşmayı iptal etmek olduğunun da altını çizdi.
AB’nin Ermenistan ve Ukrayna’dan sonra Türkiye’den gelebilecek bir sürprize hazır olması gerektiğini vurgulayan Lütfü Türkkan, Türk kamuoyu AB’ye artık sıcak bakmıyor. AB’ye gireceğiz söylemi çok revaçta siyasi bir söylem olmaktan çıktı. Türkiye yeni kutuplara açılan dünyada AB dışında bir kutup bulmakta müktedir bir ülkedir, böyle bir birikime de sahiptir.’’ şeklinde konuştu.