BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  DÜNYA

Türkiye'yi tehdit eden Çeçen lider Kadirov'a tepki

Rus SU-24 uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'yi tehdit eden Çeçenistan Başkanı Ramzan Kadirov'a tepki yağdı.

Abone ol

Kadirov, sınır ihlali yaptığı için düşürülen Rus savaş uçağı sonrası Putin'e bağlılığıyla bilinen Çeçenistan Başkanı Kadirov, Türkiye'ye tehdit mesajları vermişti.

Kadirov, ''Hiç şüphem yok ki Türkiye, Rus uçağını düşürdüğü için uzun süre pişman olacak. Her defasında dostluk ve iş birliğinden bahsedenler, böyle sinsice davranmaz.'' dedi." açıklamasını yapmıştı.

ÇAKMA ÇEÇEN

Bu ifade üzerine Kadirov'a Twitter üzerinden "Çakma Çeçen, Çeçenlerin yüz karası. " yorumları yapıldı.

KADİROV ÇEÇEN CİNAYETİNİN AZMETTİRİCİ Mİ?

ANKARA’da 2013'te suikasta uğrayan Çeçen İçkerya Fahri Konsolosu işadamı Medet Önlü, ofisinde silahla öldürülmüştü.  Çevresindekilere, kendisine bir şey olduğu, başına bir şey geldiği takdirde bundan Rusların, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov"un sorumlu olacağını söylemişti.

ÜNLÜ 7’NCİ KURBANDI

Ünlü suikastı ile Türkiye’ye sığınıp değişik illerde yaşayan Çeçen vatandaşlar arasında suikast sonucu öldürülenlerin sayısı 7 oldu.

Suikastların, 1990’lı yıllarda Ruslara karşı başlatılan Çeçen direnişinde aktif rol oynamış kişilere yönelik olması dikkati çekti. 2008’deki ilk cinayette Gazhi Edilsuhtanov ve İslam Canibekov öldürüldü. 2009’da Çeçen direnişinin sembolü Doku Umarov’un Türkiye’deki temsilcisi Ali Osayev, 2011’de Çeçen direniş komutanları Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev’in suitaste uğradı. Son olarak Ünlü, silahlı saldırıyla hayatını kaybetti. Diğer 6 cinayetle ilgili yapılan soruşturmalar bir sonuç vermedi.