BIST 9.739
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.424,79
HABER /  GÜNCEL

Türkmenler'den kötü haber en kritik yer düştü

TÜRKMEN Dağı'ndaki en stratejik tepe olan Kızıldağ düştü. Esad, Rusya desteğiyle dün Kızıldağ'a çok büyük bir saldırı başlatmıştı. İşte Bayırbucak Türkmenler'inden gelen son haberler.

Abone ol

BAYIRBUCAK Türkmenler'inden gelen son dakika haberler endişe verici oldu. Stratejik öneme sahip olan Kızıldağ tepesi düştü. Esad güçleri tepenin tüm kontrolünü ele geçirdi.

Esed rejiminin Ruslar'ın desteğiyle Türkmendağı bölgesine yönelik sürdürdüğü saldırılar aralıksız sürüyor. 

İki gün önceki çatışmalarda Türkmenlerin eline geçen stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesi, dün sabah saatlerinden itibaren bombardımana tutuldu. 

KIZILDAĞ DÜŞTÜ

Tepeyi yoğun saldırılara tutan rejim, karadan zırhlı araçlarla ilerlemeye çalıştı. Gece geç saatlere kadar süren çatışmalar sonucu Kızıldağ rejim güçlerinin eline geçti. 

TÜRKMENLER'İN SON KÖYÜ

Türkmenlerin güneydeki son köyü olan Gımam ve çevresini geçtiğimiz haftalarda ele geçiren Esed güçleri, yüksek olması nedeniyle stratejik öneme sahip Burcu'l Kasab noktasını almaya çalışıyor. 

türkmen dağı son dakika haberleri ve türkmenlerin son durumu bayırbucak Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, bölgenin güneyinin yoğun şekilde hedef alındığını söyledi.

HAVADAN YAĞMUR GİBİ BOMBA YAĞIYOR

Saldırılardan Türkmen köylerinin tamamının nasibini aldığını ifade eden Vezir, "Güney noktası yoğun şekilde bombalanıyor. Rejim, Cebel Ekrad bölgesiyle eş zamanlı yürüttüğü saldırılarla, Türkmen birliklerinin buraya desteğini keserek Lazkiye kırsalındaki muhalifleri tamamen sıkıştırmayı hedefliyor. Her iki bölgeye de havadan yağmur gibi bombalar yağıyor" diye konuştu.

BİRİ DÜŞERSE DİĞER KÖY DE DÜŞER

Cebel Ekrad'da dün bazı köylerin rejimin eline geçtiğini belirten Vezir, her iki bölgenin de birbirini tamamlayan noktalar olduğunu, birinin düşmesi durumunda diğerini de düşebileceğini ileri sürdü.