BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,79
ALTIN 2.417,66
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi Suriye'ye çeviririz

Reyhanlı saldırısının emrini veren, Öcalan ile dostluğu olan Mihrac Ural'dan Türkiye'ye şok tehdit!

Abone ol

İNTERNET HABERHatay Kurtuluş Örgütü ve Mukaveme-i Suriye'nin lideri Mihrac Ural, 'Antakya'yı, Suriye'deki savaşa dahil edin, Türkiye'yi Suriye'ye çevirin' dedi.

Banyas baskını ve Reyhanlı patlamalarının faili olarak bilinen Mihraç Ural, Hatay Armutlu'daki protesto gösterilerinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ı kullanarak, Antakya halkını ülkesine karşı isyana teşvik etti.

İSYAN ÇAĞRISI

Kendine ait Facebook hesabından kitlesine seslenen Ural, Suriye'deki savaşı Antakya başta olmak üzere tüm Türkiye'ye taşıyın, iktidarı devirmek için "Her türlü yola başvurun" dedi.

ERDOĞAN'A ŞOK SUÇLAMA

Ural, Esed rejimi tarafından 21 Ağustos 2013 günü gerçekleştirilen ve dünyayı ayağa kaldıran kimyasal saldırıyı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek “Diktatör Erdoğan’ın talimatı ile Nusret cephesinin yaptığını” iddia etti. 

İşte Mihrac Ural'ın Antakya halkına isyan çağrısı:

mihrac-ural.jpg 

Öcalan'ın arkadaşı

‘Sırtlan’ kod adlı Mihraç Ural, bir süre önce BBC’ye konuşarak Mukaveme Suriyyi’yi anlatmıştı. 32 yıldır Türkiye’ye gelmeden Lazkiye’de yaşadığını belirten Ural, hakkındaki soruşturmaların zamanaşımından düşmesini önlemek için sürekli davalar açıldığı için dönemediğini söylemişti.

Abdullah Öcalan’la Suriye’deyken 19 yıl birlikte yaşadığını anlatan Ural, Alevi devleti oluşturulmaya çalışıldığı iddialarını reddetmişti.

Ural, Mukaveme Suriyyi örgütünün Türkiye’ye geri dönemeyen Türkiyeli devrimcilerin öncülüğünde kurulduğunu anlatmıştı. Ural, Adana, Hatay ve Mersin ve Avrupa’dan gençlerin savaşmak için Suriye’ye gelmek istediğini, kendilerinin bunu engellediğini da öne sürmüştü.

Eşi Esad Ailesi’nden

Ural’ın eşi Suriye’nin derin ismi Cemil Esad’ın hem akrabası hem de sekreteri olan Melek Fadal. Ural’ın, Esad’ın sarayında ağırlandığı iddia edilmişti.

12 Eylül sonrası başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri ile Suriye arasında mekik dokuyan Ural, Cemil Esad’in emriyle Hatay Kurtuluş Örgütü’nü kurmuştu.