BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeye ikinci çuval şoku

Coni'lerden sonra Barzani'nin peşmergeleri 5 MİT görevlimizin başına çuval geçirdi.

Abone ol

Coni'ler 2003'te Kuzey Irak'ta 11 askerimize çuval geçirdi, kahrolduk Yıl 2006, bu kez Türk pasaportlu aşiret reisi Barzani'nin peşmergeleri 5 MİT görevlimize çuval geçirdi, dövüp araziye attı. Kanımıza dokundu.

İstihbarat amerika'dan mı sızdı?

3 MİT görevlisi, "PKK'nın K. Irak'tan Türkiye'ye geçiş güzergâhlarını belirlemek" üzere gizlice sınırı aşıp Zaho'ya ulaştı. Ancak, burada kendilerini bir zamanlar canlarını kurtardığımız peşmergeler bekliyordu. Yakalandılar.

Kemiklerini kırana kadar dövdüler

Peşmergeler MİT görevlilerimizin kafasına çuval geçirdi, ellerini bağlayıp öldüresiye dövdü. Kürdistan İstihbarat Merkezi'ne götürdü. Elemanlarından haber alamayan

'Bir daha gelirseniz ölürsünüz...'

Çapulcular onları da elleriyle koymuş gibi yakaladı! Yine çuval geçirerek, dövdü, hepsini sınırımıza attı. MİT'çileri Türk kamyoncular buldu.

2'nci çuval hadisesi

Amerikalı Coni'den örnek alan Barzani'nin peşmergeleri hadlerini aştı. İstihbarat yapan MİT görevlilerimizi yakalayıp, başlarına çuval geçirdi, dövüp sınırımıza attı.

Küstahlık bu

4 Temmuz 2003SüleymaniyeTürk askerlerinden oluşan 11 kişilik Özel Tim, Amerikan askerleri tarafından gözaltına alındı. Başlarına çuval geçirilen askerlerimiz daha sonra sorgulandı. Çuval olayı Türk-Amerikan ilişkilerini büyük ölçüde zedelerken, Türkiye'de infial yarattı. Çuval Vak'ası aradan geçen 3 yıla karşın hala unutulmazken, yeni bir çuval olayı daha yaşandı.

Bu olay kanımıza dokundu

Üstelik bu çuval olayı, ilkinden daha ağır, insanın daha bir kanına dokunuyor Tarih 2006, Mayıs ayı. Biri itirafçı, 3 MİT elemanı, "Türkiye'ye Irak sınırından geçerek Mehmetçiklerimizi şehit eden PKK teröristlerinin giriş noktaları, kullandıkları bağlantıları belirleyecek istihbarat çalışması" yapmak üzere gizlice K. Irak'a geçiş yaparak, Zaho'ya ulaşıyorlar. Ancak burada, Mesut Bazani'ye bağlı peşmergelere kıskıvrak yakalanıyorlar.

İstihbaratlar ABD'den mi?

Bir zamanlar canlarını Türkiye'ye kaçarak kurtaran peşmergeler, MİT görevlilerinin kafalarına, hamileri Amerikalılar'- dan öğrendikleri gibi çuval geçiriyorlar. Kafalarında çuval, elleri arkalarından bağlanmış MİT'çileri feci şekilde dövüyorlar, daha sonra Kürdistan İstihbarat Merkezi denilen bir binaya götürüyorlar.

Kamyonetle sınıra attılar

Elemanlarından haber alamayan MİT, bölgeye 2 görevli daha gönderiyor. Ne hikmetse bu görevliler de 15 kişilik bir peşmerge timi tarafından yakalanıyor. Onlara da çuval geçiriliyor, fena halde dövülüyorlar. Art arda yakalanıp dövülen 5 MİT elemanı bir kamyonetle Türk sınırı yakınına atılıyor. MİT görevlileri, saatler sonra Türk kamyoncular tarafından farkediliyor. MİT'çiler, askerler tarafından önce Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne, oradan da Ankara GATA'ya sevk ediliyor.

Bu size ders olsun, gelmeyin

Yaklaşık 3 ay önce meydana gelen 2'nci Çuval Olayı'nın ardından sızan bilgilere göre, peşmergeler, Zaho'da 5 MİT elemanını kahpece hırpalarken, bir yandan da, "Burası artık Kürdistan. Sizi bir daha buralarda görürsek dayakla kalmaz, öldürürüz. Bu size ders olsun" demişler.

Kaynak: