BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.383,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye’nin Performans Lideri Tuzla, Uluslararası Kongrede Model Belirlendi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın desteğinin ardından evde sağlık hizmetinde Türkiye’nin performans lideri olan uygulama, sağlıkta uluslararası çevrenin de ilgisini çekti.

Abone ol

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın desteğinin ardından evde sağlık hizmetinde Türkiye’nin performans lideri olan uygulama, sağlıkta uluslararası çevrenin de ilgisini çekti.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Devlet Hastanesi işbirliğiyle sürdürülen Evde Sağlık Hizmeti, Antalya’da düzenlenen 3. Uluslar arası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresi’nde model alınarak incelendi. Kongrenin davetli tek ilçe belediyesi olan Tuzla Belediyesi, Başkan Danışmanı Dr. Mehmet Metin, Sağlık İşleri Müdürü Ali Kemal Durgun, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüsnü Göktaş ve sağlık personeli tarafından temsil edildi. Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. İrfan Fırat, Tuzla Belediyesi ile birlikte sürdürdükleri Evde Sağlık Hizmeti hakkında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Fırat, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ekip ve araç desteğiyle daha çok kişiye hizmet götürdüklerini söyledi.

Katılımcılar, Uygulama Hakkında Bilgi Aldı
Kongrenin yurt içi ve dışından gelen ilgili bakanlık yetkilileri, doktorlar ve sorumlu yöneticiler, Tuzla Belediyesi’nin standını ziyaret ederek Evde Sağlık Hizmeti hakkında kapsamlı bilgi aldı. Kongreyi düzenleyen Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, Tuzla Belediyesi yetkililerini stantta ziyaret edip bir buket çiçekle teşekkür etti.

Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Kemal Durgun da kongrede bir çalıştaya katılarak Türkiye’de yerel yönetimlerde evde sağlık ve bakım hizmeti konulu bir sunum gerçekleştirdi.