BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Aracından düşen parça onu ele verdi

Konya’da 15 gün önce aracıyla çarptığı 51 yaşındaki kadının ölümüne neden olup kaçan sürücü, olay yerinde düşen 10 santimlik parça sayesinde...

Abone ol

Konya’da 15 gün önce aracıyla çarptığı 51 yaşındaki kadının ölümüne neden olup kaçan sürücü, olay yerinde düşen 10 santimlik parça sayesinde yakalandı.
Olay, 15 gün önce merkez Karatay ilçesi Kerim Dede Mahallesi Kerimler Caddesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, Rıza Yıldız kullandığı araçla, bir başka otomobile çarptıktan sonra aracıyla Oya Gezen’e (51) dokunarak yere düşürdü. Araçtan inen Yıldız, Oya Gezen’i yerden kaldırdığı sırada buzda kayan bir ticari araç, önce kaza yapan araçlara ardından da Yıldız ile Gezen’e çarptı. Hastaneye kaldırılan 51 yaşındaki kadın hayatını kaybederken, Yıldız ise tedavi sonrası taburcu oldu. Hafif ticari araç sürücüsü ise kaza sonrası olay yerinden kaçtı.

BİN 214’ÜNCÜ ARAÇTA BULUNDU
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan sürücünün yakalanması için olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde, ticari araçtan 10 santimlik bir parçanın kopup düştüğü belirlendi. Ekipler, sanayiye giderek parçanın hangi model ve marka araca ait olabileceğini öğrendi. 2005 yılı sonrasında çıkan ve markası belirlenen aracın uzaktan güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerine de ulaşan polis, aradıkları aracın renginin beyaz veya gri olduğunu görünce harekete geçti. Konya’da belirlenen marka, renk ve model araçtan bin 700 tane olduğunu öğrenen polis, Cinayet Büro Amirliği, Asayiş ve Karatay ilçe araştırma ekiplerinden 5 özel ekip kurdu. 5 ekip 15 gün boyunca aralıksız olarak tek tek araçları incelemeye aldı. Polis, bin 214’üncü araçta şüpheli Mehmet G’ye (49) ait kazaya karışan aracı tespit etti.

10 SANTİMLİK PARÇA İTİRAF ETTİRDİ
Şüpheli Mehmet G., gözaltına alınırken, kaza günü kullandığı 42 CEA 22 plakalı hafif ticari araç da incelenmek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çekildi. Mehmet G. ilk ifadesinde, “Ben çarpmadım” dedi. Polis ekipleri ellerindeki 10 santimlik parçanın aracın içeride kalan ön kısımdan kırılarak düştüğünü göstermesi üzerine şüpheli, suçunu itiraf etti.
Mehmet G.’nin, “Olay günü oradan geçiyordum, bir şeye çarptım ama neye çarptım bilmiyorum, korktum kaçtım“ dediği, daha sonra ise çarptığı kadının öldüğünü öğrendiğini söylediği öğrenildi.
Şüpheli, taksirle ölüme neden olmak suçundan dolayı adliyeye sevk edildi.
(İHA)