BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.398,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeni Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler kimdir?

Yeni kabineden Bekir Bozdağ'ın yerine Emrullah İşler getirildi. Emrullah İşler kimdir?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Konutu’ndaki görüşmesi sona erdi. Başbakan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Gül’e kabine listesini sunduğu 1.5 saatlik görüşmenin ardından Başbakanlık Merkez Bina’da açıklama yapıyor.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler (Bekir Bozdağ’ın yerine)oldu.

 YENİ İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA KİMDİR? 

KABİNE TRAFİĞİ

Ankara’da bugün baş döndürücü bir trafik yaşanıyor. Sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, öğlen saatlerinde ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifasının ardından, gözler kabine revizyonuna çevrildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından Resmi Konutu’na geçti. Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıkarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi ve yeni kabine listesini sunması bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı-Başbakan görüşmesi gerçekleşmedi. Abdullah Gül akşam saatlerinde Köşk’ten ayrılarak Cumhurbaşkanı Konutu’na geçti.

EMRULLAH İŞLER KİMDİR ?

Emrullah İşler (d. 7 Ocak 1960, Kızılcahamam, Ankara) Türk akademisyen ve siyasetçi.
7 Ocak 1960′ta Ankara Kızılcahamam’da doğan Emrullah İşler, uzun yıllar akdemisyenlik yapmış, 2006 yılı Nisan ayında başladığı Başbakan Müşavirliği görevinin ardından 2011 yılında yapılan seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 24. Dönem milletvekili seçildi. Halen bu görevde bulunan İşler, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu üyesidir. Çok iyi düzeyde Arapça ve iyi düzeyde İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babasıdır.

kabine.20131226000516.jpg