BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den İsrail Başbakanı Netanyahu'ya peş peşe sert tepkiler

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın cevap verdi. "Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan adam...'

Abone ol

CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. "Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu, dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile" diyen Kalın, "İsrail’in işgal ve zulüm politikalarını hiçbir şekilde örtbas edemez, Cumhurbaşkanımızı susturamazlar" dedi.

BİR TEPKİ DE ÖMER ÇELİK'TEN... Bir açıklamada AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "İsrail´de hakkında yürütülen soruşturmalarda dolandırıcılıkla suçlanan Binyamin Netenyahu, uluslararası kamuoyunu manipüle etmeye çalışıyor, Cumhurbaşkanımıza ve ordumuza saldırarak gerçekleri örteceğini zannediyor" ifadelerini kullandı. "Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin PKK hedeflerine düzenlediği operasyonların Netanyahu'yu rahatsız etmesi manidardır" diyen ÇElik şöyle devam etti: "Netanyahu, Cumhurbaşkanımızın insanlık adına, mazlumlar adına yaptığı uyarılarından çok rahatsız olmuş, rahatsız olmaya devam edecek."

Çavuşoğlu'ndan Netanyahu'ya: Modern zamanın soğuk kanlı katili

 MODER ZAMININ SOĞUK KANLI KATİLİ... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Binyamin Netanyahu için "Modern zamanların soğuk kanlı katili, binlerce masum Filistinlinin katledilişinin sorumlusudur" dedi.

NETANYAHU NE DEMİŞTİ... İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Twitter'dan paylaştığı açıklamasında "Kuzey Kıbrıs'ın işgalcisi, ordusu Türkiye'nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail'e vaaz vermesin" demişti.