BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den flaş adım askere 'vur emri' verildi

SURİYE ve Türkiye sınır güvenliği için Fırat Nehri'nin çevresinde beton duvar örüldü, kritik noktalara ise kalekol yapılıyor. Kaçak geçişlere karşı ise askere 'vur emri' yetkisi verildi.

Abone ol

SURİYE'de 5 yıla yakın zamandır devam eden iç savaşta bir çok silahlı grubun yerleştiği, Fırat Nehri'nin Türkiye'ye yakın bölgelerinde alınan güvenlik önlemleri daha da sıkılaştırılıyor.

Halen IŞİD mensuplarının kontrolünde olan ve Türkiye’nin Karkamış ilçesinin hemen karşısında bulunan Cerablus'taki terör tehdidi nedeniyle, Suriye sınırındaki güvenlik tedbirleri arttırıldı. Fırat Nehri’nin çevresinde Suriye sınırı boyunca 4 metre yüksekliğinde bir beton duvar örülmesine dün itibariyle başlanmıştı.

24 SAAT TAKİP EDİLİYOR

Türkiye içindeki terör saldırılarını düzenleyen IŞİD militanlarının da sızma yaptığı düşünülen Cerablus'a yakın sınır bölgesinde kalekol yapımı hızlandırılırken bir çok noktanın da termal kameralarla 24 saat takip edildiği belirtiliyor. Bölgedeki asker sayısındaki artışla devriyelerdeki sıklık da dikkat çekiyor.

ASKERE 'VUR EMRİ' YETKİSİ

Bugün basına yansıyan haberle göre sınır bölgesinde görev yapan askerlere, olası kaçak geçişlere karşı 'vur emri yetkisi' verildi. Alınan olağanüstü önlemlerin sadece IŞİD değil, YPG militanlarını da hedef aldığı belirtiliyor.

Bu arada Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, Gaziantep'in Nizip ilçesinde Karkamış sınırındaki Köprübatı Hutut Karakolu'nun sorumluluk alanında bulunan Ada bölgesi, 15 gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Açıklamada, “2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A Maddesi gereğince, Köprübatı Hutut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesinde, 11 Aralık 2015 günü Saat 13.00’te başlayıp 25 Aralık 2015 günü Saat 13.00’de bitecek şekilde, 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 11 Aralık 2015-25 Aralık 2015 tarihlerinde Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.