BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  GÜNCEL

Akdoğan'dan sert Diyarbakır çıkışı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Edirne ziyaretinde terör örgütü ve yandaşlarına sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Edirne ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

"Bizler yapmanın derdindeyiz, birileri yıkmanın derdinde. Diyarbakır'da o vakıf eserlerinin, tarihi eserlerin nasıl yakıldığını, tahrip edildiğini, kurşunlandığını hepimiz gördük. Biz yaparken onlar yıkıyorlar, biz tamir ederken onlar tahrip ediyorlar. Bu milletin kutsallarına, tarihine adeta savaş açmış durumdalar. Oysa bunlar ortak değerlerimizdir, ortak mirasımızdır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'yla Hasan Sezai Dergahı ile Hıdırlık Tabyaları'nda açılışlar gerçekleştireceklerini ifade eden Akdoğan, "Hasan Sezai Dergahı'nın sadece minaresi kalmıştı, türbe, cami, çevre düzenlemesiyle burası ihya edilmiş oldu. Edirne Tabyaları'nın açılışlarını yapacağız. Oranın da restorasyon çalışması devam ediyordu. O da sadece Edirne için değil Türkiye için önemli bir eser" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün hem Türkiye hem de Edirne'de pek çok kültürel varlığı ihya ettiğini vurgulayan Akdoğan, şöyle konuştu:

"Edirne, başkentlerimizden biri, bir vakıf şehri. Şehre girdiğiniz anda bunu teneffüs ediyorsunuz. Vakıf şehri olması nedeniyle vakıf eserlerinin ihyası da önem taşıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bu bölgemizde Kırklareli ve Edirne'de 95 eser ihya edildi. Türkiye çapında da 4 bin 500 esere ulaştık. 2016 yılında da diğer restore edilmemiş tarihi eser, ne varsa bunlarla ilgili yatırım programları hazırlandı.

Selimiye Camisi ile ilgili de kurulun gündeminde, oradan çıkması halinde projeler hazır. Selimiye Camisi'nin restorasyonuna da ihtiyaç var, başlamış olacağız."

BİZ YAPIYORUZ ONLAR YIKMA DERDİNDE

Bölücü terör örgütü PKK'nın camilere saldırılarına da değinen Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bizler yapmanın derdindeyiz, birileri yıkmanın derdinde. Diyarbakır'da o vakıf eserlerinin, tarihi eserlerin nasıl yakıldığını, tahrip edildiğini, kurşunlandığını hepimiz gördük. Biz yaparken onlar yıkıyorlar, biz tamir ederken onlar tahrip ediyorlar. Bu milletin kutsallarına, tarihine adeta savaş açmış durumdalar. Oysa bunlar ortak değerlerimizdir, ortak mirasımızdır. Vakıf eserlerimiz vatanımızın tapusudur. Bunlara sahip çıkmamız gerekirken bu çarpık anlayış, bölücü terör örgütü bunlara adeta savaş açmış durumda. Bunlara inat camilerimize, tarihi eserlerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz. "

Edirne Valisi Şahin, kent hakkında bilgi verdikten sonra Akdoğan'a, Edirnekari ile işlenmiş tablo armağan etti.

Ziyarette, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, AA Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şaban Kızıldağ ve Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren de bulundu.