BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  GÜNCEL

Kilis'te el bombası ve Kalaşnikof ele geçirildi

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Kilis'te sınır hattında yapılan kontrolde, bir adet el bombası, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve şarjörü ile 28 adet fişeği ele geçirildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde doğu ve güneydoğu bölgelerinde devam eden operasyonlarla ilgili bilgi verdi:

"Tunceli / Hozat’da icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir.

Hatay/Belen’de icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen bir sığınak içerisinde, muhtelif yiyecek ve yaşam malzemesi (300 kg un, 50 kg makarna, 10 kg bulgur, 15 kg mercimek, 25 kg pirinç, 40 kg fasulye, 15 kg barbunya, 20 kg pekmez, 15 kg reçel, 50 kg şeker, 20 litre ayçiçek yağı, 20 kg zeytin, 18 kg peynir, 20 m sera naylonu, 10 adet pil) ele geçirilmiştir.

Bingöl / Adaklı’da devam eden operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen üç sığınak içerisinde, muhtelif yiyecek ve yaşam malzemesi (25 kg tuz, 25 kg mercimek, 25 kg bulgur, 25 kg şehriye, beş lt sıvı yağ, 14 adet konserve, iki adet şemsiye, yedi adet battaniye, 15 m hortum, bir adet çaydanlık, bir adet tencere) ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Muş’ta icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen bir sığınak içerisinde, El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan malzeme (dört adet 12 kilogramlık mutfak tüpü ve dört top kablo) ele geçirilmiştir.

Kilis / Elbeyli’de hudut hattında yapılan kontrolde, bir adet el bombası, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve şarjörü ile 28 adet fişeği ele geçirilmiştir.

Şanlıurfa’da, Bölücü Terör Örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Kilis / Elbeyli’de, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan DEAŞ Terör Örgütü mensubu yabancı uyruklu bir şahıs yakalanmıştır."