BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Beyaz Saray'ın operasyon açıklamasına ilk tepki

Beyaz Saray'ın "Türkiye, kısa süre sonra Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleyecek. ABD kuvvetleri bu operasyonu desteklemeyecek ve dahil  olmayacak“ açıklamasına Türkiye'den ilk tepki Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesine dair Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Açıklamada, "Türkiye, kısa süre sonra Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleyecek. ABD kuvvetleri bu operasyonu desteklemeyecek ve dahil  olmayacak“ denildi. 

"Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur''
Konuya ilişkin ilk açıklama , Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, Twitter'den yaptığı paylaşımda, "Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde güvenli bölgenin iki amacı vardır: Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak ve mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak. Türkiye güçlüdür ve kararlıdır" dedi. 


''Bu ülkenin toprak bütünlüğünü destekledik''
İbrahim Kalın'ın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Beyaz Saray'ın açıklamasına tepkisiz kalamadı ve şu ifadeleri kullandı; ''Suriye’deki krizin başından beri bu ülkenin toprak bütünlüğünü destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bölgeyi teröristlerden temizleyerek ülkemizin bekasını ve güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Suriye’ye de huzur, barış ve istikrarın gelmesine katkı sağlayacağız.''