BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Barzani'ye büyük şok! Hava sahası kapatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran gezisi sırasında iki ülke tarafından Barzani'ye yeni yaptırım uygulama kararı alınmıştı. Erdoğan yaptırımları açıkladı. Türkiye ilk olarak sınır kapılarını hava sahasını kapatıyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da kanaat önderleriyle bir araya geldi. Erdoğan burada flaş açıklamalar yaptı.

İran gezisi sonrası ilk kez konuşan Erdoğan Barzani'ye yeni yaptırım kararını açıkladı. Erdoğan ''Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye bölgemizin tehlikeye atılmasına göz yumamayız. Buyrun şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak. Kim gelecek nasıl gideceksin? Yakında sınırlarda kapatılacak nasıl giriş çıkış yapacaksın'' dedi. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

HAVA SAHALARI KAPATILACAK

Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye bölgemizin tehlikeye atılmasına göz yumamayız. Referandum denilen olay bir sebeptir. Ama bir netice değildir. Netice bundan sonrasıdır. Sadece başlamıştır. Buyrun şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak. Kim gelecek nasıl gideceksin? Yakında sınırlarda kapatılacak nasıl giriş çıkış yapacaksın? Senin yanı başında 350 km Türkiye var.

BU OYUNLARI BOZACAĞIZ

Bu ülkeyi parçalamak bölmek için adım attılar ama mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu ülkeyi de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum.Biz bu oyunu da bozacağız.

İSRAİL'DEN AKIL ALIYOR

Memurunun maaşını ödeyemiyordun bize geldin. Başbakanlığım dönemimde kendisine 2 milyar dolar kredi açtım. Sana bu aklı kim veriyor? Bir tek İsrail var. Yav onlar sana dost değil. Onlar bugün senin yanında olur yarın da yok olurlar. Sen bize bakacaksın. Niye o memurun maaşını ödeyemediğin zaman onlara gitmedin.Maalesef ciddi bir faturayı orada yaşayanlara hepsine kesti.

BU KİMSENİN HADDİNE DEĞİL

Gösterdiğimiz tepki karşısında ülkemizin iç güvenliği ile ilgili aba altından sopa gösterilmesi de tam bir oynaklıktır. Türkiye'nin milli güvenliğini hedef alan açıklamalar, bu tür yola başvurmak kimsenin haddine değildir. Yapılan referandumun hiçbir meşruluğu ve temeli yoktur. Daha baştan bir defa bittin ya. Attığın adımın hiçbir kıymeti harbiyesi hukuk noktasında zaten yok. Bu ne çocukluktur ya. "Yaptım oldu" yok.  Hepsi boşta kalırsın. 

BU İŞİN ARKASINDA KİMİN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Son birkaç haftadır bölgedeki destek gösterilerine açılan bayraklar, bazı açıklamalar bu işin arkasında kimin olduğunu ortaya koyuyor. Kuzey Irak yönetimi ellerinde masumların kanıyla bölgemizdeki sorunların kaynağı olan bir gücün oyununa geliyor. El atına binen teze iner. Bunlar şimdi el atına bindi, emin olun Kuzey Irak'ta da yaşanacak olan budur. 

KARTLARIN YENİDEN KARILDIĞI BİR SÜRECİN İÇİNDEYİZ

Suriye'de oluşturulmaya çalışılan terör kantonları bu karanlık projenin bir parçası.Her zaman ki gibi birilerinin kulağına hoşlarına gidecek sözler fısıldanıyor. Ama bu sözler hiçbir zaman tutulmamıştır.Kartların yeniden karıldığı bir sürecin içindeyiz.

GEÇMİŞTEKİ HATALARIN TEKRARLANMAMASI İÇİN...

Unutmayalım ki tarih bir ibret vesikası olduğu kadar istikbalin de pusulasıdır. Geçmişteki hataların tekrarlanmaması için gayret göstermeliyiz.

SENARYO DEĞİŞMİYOR

Bundan bir asır önce dönemin sömürgecileri ulusçuluk kartını açmışlardır. Şu anda etnik ve mezhepsel yönden dizayn etmeye çalışıyorlar. Babalarının yerini oğullar, zalimlerin yerini başka zalimler almakla birlikte senaryo değişmiyor. Sözler hiçbir zaman tutulmamış, hayaller gerçekleşmemiştir.