BIST 10.104
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.408,25
HABER /  POLİTİKA

Türkiye'de darbeyi isteyen tek parti!

CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in yaşananları dehşetle izlediği tüm halinden belliydi. Darbe sorumuza ise ilginç bir yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER
Nur Akman

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin İnternethaber'in yeni Merkezi'ni ziyaret etti, "Hayırlı olsun" dileklerinde bulundu ve internet mecrasının öncüsü İnternethaber'in böylesine büyümesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Tekin'e son günlerde yaşanan olayları sorduğumuzda ise yüzündeki gülümseme yerini öfkeye bıraktı. Gündemi kaygıyla izlediği belliydi.

DARBE İSTEYEN TEK PARTİ AK PARTİ

"Darbe olur mu?" sorumuza "Bu ülkede darbeyi isteyen tek parti var: O da Ak Parti... Onun haricinde Genelkurmay dahil, hiçkimse bir darbeyi hayal dahi etmez. Türkiye'de darbeler dönemi kapanmıştır" dedi.

DARBE OLACAKSA AK PARTİYE KARŞI HALK DARBESİ OLUR

 
Tekin son yaşananları anlatırken çok hararetliydi. Zaman zaman sinirlendi, hatta sesi yükseldi.

Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Darbe olacaksa o da Ak Parti'ye karşı bir halk darbesi olacaktır. Eğer başbakan halkını seviyorsa derhal erken seçim kararı alsın. Çünkü Meclis'te yaşananlar Mahalle kavgasının ötesine geçti. Biri '1 metre yaklaşma' diyor, öteki 'sen faşistsin' diyor. Başbakan da bu Meclis'le Anayasa yapmayı planlıyor. Türk parlamentosu süresini doldurmuştur. Derhal erken seçime gidilmelidir"

İKTİDARIN ÜZERİNDE GSM VAR

"Son aylarda yaşananları nasıl bulduğunu" sorduğumuz Gürsel Tekin ilginç bir tespitte bulundu. "Son 3 yıla baktığımızda iktidar bir paronaya içinde. Sayın Başbakanın da iktidarın da üstünde GSM Merkezi var: Yani Gündemi Saptırma Merkezi. Son yaşananlara darbe döneminde yaşananlar gibi. Sanki Türkiye'de darbe olmuş"

İDDİALAR GERÇEK OLABİLİR USUL YANLIŞ

"Peki bunca iddianın hiçbiri mi gerçek olamaz, hepsi mi hayal ürünü?" dediğimizde ise "Tabii ki hayır, suçlar, yanlışlar olabilir ama bunları ortaya çıkarma usulü yanlış. Belgeler varsa o zaman hukuki süreç işler. İktidar işi gererek götürmek istiyor. Bir iktidar kendi kurumlarıyla kavga eder mi? Tüm bu iddialar 2003 yılının iddiaları. Aradan 7 sene geçmiş. 7 senedir bunlardan hiç mi haberiniz olmadı? Bu paşaları yargılamak için onların emekli olmasını mı beklediniz? Sürekli iddialar ortaya atıyorlar. Hiçbiri sonuçlanmıyor. Arınç'a suikast iddiası ne oldu? Bilmek istiyoruz, sonucunu, ama yok" diye konuştu.

KOMUTANLARIN İSTİFASI ÇOK TEHLİKELİ

Ankara kulislerinde dolaşan "Başbuğ ve komutanlar istifa edecek" söylentileri için de  "Paşaların istifası daha tehlikeli" dedi. Tekin'e göre; Genelkurmaydaki toplantının altında bir şey aramak saçmalıktı. Çünkü "muvazzaf askerler gözaltına alınıyor, şimdi olağanüstü toplantı yapılmayacak da, ne zaman yapılacak" diyordu.

TARAFSIZ BİR CUMHURBAŞKANI ÇÖZERDİ

Peki çözüm var mı? Gürsel Tekin bunun için Cumhurbaşkanlığını adres olarak gösteriyor. "Cumhurbaşkanları ne işe yarar? Aklı selim bir cumhurbaşkanının derhal olaya el koyması lazımdı? Ama nerede cumhurbaşkanı? Ak Partinin yan kolu gibi çalışıyor."