BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenişehir pazarı törenle açıldı

Çankaya Belediyesi tarafından bakım, onarım ve yenileme nedeniyle kapatılan Yenişehir Pazarı düzenlenen törenle açıldı.

Abone ol

Çevre düzenlemesi, yeterli aydınlatma, pazar alanının etrafına duvar çekilmesi ve kaplama yapılması, zabıta noktasının yenilenmesi, tuvaletlerin yenilenmesi, pazar içinde insanların yürümesine engel olan ızgaraların kaldırılması, pazar tezgahlarının sabitlenmesi, pazar zeminine kaplama yapılması gibi işlemlerin ardından açılan Yenişehir Pazarı Çankayalılara ve Ankaralılara hizmet vermeye başladı. Yenişehir Pazarı'nın açılışını yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi olarak pazar anlayışında 'Yeni Toplumcu Belediyecilik' yaklaşımı çerçevesinde yeni düzenlemeler ve farklı kullanım konseptleri yaratma çabasında olduklarını ifade etti. Pazaryerlerinin çok amaçlı kullanıma uygun bir şekilde değiştirilmesiyle bu alanlar kent içinde salt alışveriş için ayrılmış parçalar olmaktan kurtarılacağını kaydeden Tanık, "Özel tasarımlarıyla Çankaya ilçesi sınırları içerisinde kamusal bir mekan olarak toplanmanın, bir arada olmanın vurgulandığı ve paylaşımın gerçekleştiği meydanlara
dönüştürülecektir. Bu meydanlar, pazaryeri, konser, oyun, spor, dinlenme, kültür-sanat ve üretim alanı, mahallenin toplanma, dinlenme mekanı olarak kullanılabilen alanlar haline getirilecektir"
dedi.

Tanık, Çankaya'da pazar sayısını arttıracaklarını ve pazar algısında bir değişim yaratacaklarını ifade ederek, pazar anlayışının ve kültürünün değişmesi için herkese önemli sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Başkan Tanık daha sonra çevreye hiçbir olumsuz etkisi olmayan bez torbalarla alışveriş yaptı. Yenilenen Yenişehir Pazar açılışında Bilal Ercan konseri ve HOY-TUR Halk Dansları topluluğunun gösterisi halk tarafından beğeniyle izlendi.

Törene Başkan Tanık'ın yanı sıra başkan yardımcıları, Çankaya Belediyesi Meclis üyeleri ve Çankaya CHP İlçe yöneticileri katıldı.