BIST 10.264
DOLAR 32,34
EURO 34,76
ALTIN 2.392,02
HABER /  GÜNCEL

Rüzgarın oğlu savaş hazır

Kenan Sofuoğlu'nun yarışacağı Dünya Supersport Şampiyonası, ilk ayak koşusuyla başlayacak.

Abone ol

Kenan Sofuoğlu'nun Honda takımında yarışacağı şampiyonanın ilk ayağı, 28 Şubat Pazar günü Avustralya'nın Phillip Island Pisti'nde koşulacak.

Sezon içinde toplam 13 ayaktan oluşan şampiyona, Avustralya'dan sonra sırasıyla Portekiz, İspanya, Hollanda, İtalya, Güney Afrika, ABD, San Marino, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Almanya, İtalya ve 1 Ekim'de Fransa'daki Magny Cours Pisti'nde koşulacak olan 13. ayak mücadelesiyle sona erecek.

2010 yılının başında Sakarya'da antrenman sürüşleri sırasında ayağı kırılan Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustralya'da 4 gündür gerçekleştirilen antrenman sürüşlerinden memnun olduğunu söyledi.

Son günde motosikletin lastiğinde sorun yaşandığını bunun dışında sıkıntının olmadığını ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu:

''Antrenmanlarda son güne kadar ilk sıradaydım. Lastikte sorun yaşayınca ikinci sıraya geriledim. Şu an kullandığımız lastikler ancak 10 tur dayanıyor. Oysa yarışma 21 tur üzerinden yapılıyor. Şu an lastiğin dışında sıkıntı yok. Bu sorunu da pazar gününe kadar çözeceğimize inanıyorum.''

''ÇEKİŞMELİ BİR SEZON OLACAK''
Ocak ayının başında ayağının kırıldığını anımsatan milli motosikletçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Sakatlığımla ilgili şu an her şey yolunda. Ayağımla ilgili antrenmanlara başlamadan önce takım menajerinin de endişeleri vardı. Ancak testlere başladıktan sonra geçen yıl elde ettiğim en iyi dereceye ilk yarım saatte ulaştım. Oysa 3 aydır motosiklet kullanmıyordum. Sakatlığımdan dolayı herkes sezonu kötü geçireceğimi konuşuyordu. Antrenmanlarda bunun böyle olmayacağını gördüm.''

Geçen yıl şanssızlıklar nedeniyle şampiyon olamadığını anlatan Sofuoğlu, ''Bu yıl benim için güzel bir sezon olacak. Geçen yıl şanssızlıklar nedeniyle elde edemediğim şampiyonluğa bu sezon ulaşmak istiyorum. Güzel neticeler elde edeceğime inanıyorum. Ben umutluyum, iyi sezon geçireceğim. Çekişmeli bir sezon olacak'' diye konuştu.

Kenan Sofuoğlu, 2009 Dünya Supersport Şampiyonasını üçüncü sırada tamamlamıştı.