BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.472,82
HABER /  POLİTİKA

BDP gözaltılar için ne dedi?

BDP Genel Başkanı Demirtaş: Komutanlar istifa ederlerse hükümet yerine atama yapar

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Balyoz' darbe planı kapsamında gözaltına alınan emekli paşalardan dolayı komutanların istifa edeceği yönündeki iddialarla ilgili, "Kendi personelleri gözaltına alındı veya suç işlediği iddiasıyla tutuklandı diye istifa edeceklerse; kendileri bilir. İstifa da bir haktır. Herhalde hükümet de acilen o istifaların yerine atama yapar, bu iş çözülür. Çok büyütecek bir kriz olmaz diye düşünüyorum." dedi.

Demirtaş, hukukun bağımsızlığı, tarafsızlığından, yargıya yönelik baskıdan rahatsızlık duyduğundan söz eden herkesin şu günlerde eski sözlerini hatırlamalarını istedi.

Partisinin düzenlediği "28 Şubat'ın 13. Yılında Askeri Vesayet ve Laiklik" konulu panel öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Demirtaş, uzun süredir ortalıkta dolaşan 'Balyoz' darbe planı, Özden Örnek'in günlüklerinden çıkan 'Sarıkız ve Ayışığı' darbe planlarıyla ilgili bugüne kadar bir adli tahkikat yürütülmediğini hatırlattı.

YARGIYA ÜLTİMATOM VERİR GİBİ

Demirtaş, şöyle konuştu:

"Tabi yargılamanın sonucu ne olur, bilmiyoruz. Fakat hukukun bağımsızlığı, tarafsızlığından, yargıya yönelik baskıdan rahatsızlık duyduğundan söz eden herkes, şu günlerde eski sözlerini hatırlamalıdır. Şimdi generallerin toplanıp yargıya ültimatom verir gibi başbakan yardımcısını çağırması, başbakan yardımcısının Adalet Bakanı Müsteşarı'yla görüşmesi; bunlar kafalarda şüphe uyandırıyor. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz, yargı ne hale geldi, kim çok basınç uygularsa o mu tahliye sağlıyor? O günleri mi yaşıyoruz, bilmiyoruz. Doğrusu bu kadar belediye başkanımızın, il başkanımızın, parti yöneticimizin rahat bir şekilde tutuklandığı bir durumda, generallerin, başsavcıların tutuklanıp içeri atıldığı bir durumda, yargı kendi güvenirliliğini zedelemiş oldu. Hükümet de buna ciddi bir katkı sundu."