BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.395,71
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğan'ın gizli planını açıklıyoruz

Aydın Doğan'ın, Star TV ve "B" Planını açıklıyoruz. Ünlü 25 işadamı ile önceki gün yapılan toplantıda bakın neler oldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) - Akın İpek ile pazarlık yatınca Aydın Doğan, B planını devreye koydu. Bomba iddiaya göre 25 ünlü işadamı ile bağımsız bir medya grubu için konsorsiyum görüşmesi yapıldı. Önceki gün yapılan toplantıda bir soru ile o grup dağıldı...

Gazeteciler.com'un aldığı bilgiye göre bu işin mimarı ünlü işadamı Cem Boyner... Uygulayıcı ise Aydın Doğan'ın, satış işini yürüten Zafer Mutlu...

Cem Boyner, işadamlarını arayıp;
-"Zafer sana bir şeyler anlatacak, onu kabul edip bir dinle" diyor...
Randevu veren işadamının karşısına Zafer Mutlu, elindeki özel dosya ile gidiyor.

Teklifi de şu: "
Akın İpek ile pazarlık bitti. Milliyet, Star TV, Vatan ve Posta'yı gelin birlikte yönetelim. Bağımsız bir medya kurumu oluşturalım. Konsorsiyum kuralım ve medyadaki bu gücü elimizde tutalım..."

İŞADAMLARININ SORDUĞU SORU

Bir süredir çok gizli olarak yürüten bu görüşmeler sonunda 25 ünlü işadamı "tamam" diyor... Önceki gün toplanıyorlar. O toplantıda işadamlarından gelen bir soru ile manzara bir anda değişiyor.
İşadamları şunu soruyorlar;
-Başbakanın bu girişimden haberi var mı?
Zafer Mutlu;
-"Haberi yok ama gerekirse biz bu işe Ülker gibi başbakana yakın isimleri de dahil ederiz mesele çıkmaz" yanıtını veriyor...

İŞADAMLARI GERİ VİTESE TAKIYOR

Bu yanıt ile daha önce olaya sıcak bakan işadamları bir anda rota değiştiriyor. Bir kısmı anında keskin bir tavır koyup "Başbakanın haberi yoksa biz yokuz" deyip toplantıyı terk ediyor... 20 işadamı ise "bunu düşünelim" deyip projeyi askıya alıyor.

3-4 KİŞİ İLE YOLA DEVAM

Gazeteciler.com'un öğrendiğine göre Doğan grubunun bu projesine destek veren 25 işadamından geriye 3-4 işadamı kaldı.. Zafer Mutlu bu işadamları ile bağımsız medya grubunu kurmaya ve krizdeki gazete ile televizyonu kurtarmaya çalışıyor.

Bu arada kim bu ünlü işadamları diye merak edenlere şu ipucunu verelim; "Aralarında Sabancı grubunun temsilcisi de var, Koç'tan isimler de... "