BIST 10.086
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.394,41
HABER /  GÜNCEL

Danıştay'ın Köşk'e sunduğu çekince?

Danıştay Başkanı Mustafa Birden Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları görüşmede neler konuştuklarını anlattı.

Abone ol

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün yaptıkları görüşmede, ''Yargı reformu strateji taslağıyla ilgili görüşlerini ilettiklerini'' bildirdi.

Birden, Sheraton Oteli'nde düzenlenen 'Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi Toplantısı'na gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Birden, dün Cumhurbaşkanı Gül ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin soru üzerine, ''Konunun ne olduğunu biliyorsunuz. Yargı reformuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı davet etti. Biz de yargı reformuyla ilgili Danıştay'ın daha evvel 10 Mayıs'ta törende belirttiği, daha sonra da Kızılcahamam Toplantısı'na gönderdiğimiz arkadaşların notlarıyla birlikte hepsini izah ettim, hepsini anlattım Sayın Cumhurbaşkanı'na. Yargı reformu strateji taslağıyla ilgili bütün görüşlerimizi belirttik. Dünkü toplantı sadece buydu'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''Hangi konularda çekincelerinizi koydunuz'' sorusuna Birden, ''Tabii burada en önemli olan Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun oluşumu. Bununla ilgili biz defalarca açıkladık. Geçen yıl 10 Mayısta da bunu uzun uzun açıkladık. Bu konuda düşüncemiz tamamen aynı yönde. Onları Sayın Cumhurbaşkanı'na izah ettik'' cevabını verdi.