BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Türkiye ve dünya yeni yıla böyle girdi!

Dünya yeni bir yılı daha karşıladı. Acısı ve tatlısıyla 2015 yılı geride kalırken, yeni yıl yine binbir umutlarla ve kutlamalarla karşılandı. İşte Türkiye ve dünyadan yeni yıl manzaraları;

Abone ol

Yeni yıl Türkiye'nin birçok yerinde coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda dikkat çeken şehir ise her sene olduğu gibi İstanbul'du. İstanbul'daki coşkunun adresi Etiler ve Taksim Medyanı oldu. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim'e kurulan MOBESE Canlı Yayın TIR'ı ile yılbaşı kutlamaları kapsamında yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edildi. Taksim Meydanı'nda alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı ise kapalı tutuldu.



Alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı'nda Canlı MOBESE TIR'ı kuruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi polisleri, burada Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere çevreyi kameralarla izleyerek şüpheli kişileri tespit etti.

Bazı vatandaşlar yeni yılı Taksim Meydanı, Etiler ve Kadıköy'deki etkinliklerle kutladı. Taksim'deki yeni yıl kutlamalarına, olumsuz hava şartları dolayısıyla beklenen ilgi olmadı. Taksim Meydanı'nda gelen bazı vatandaşlar ve turistler, kendilerince eğlendi.

BAKAN RAMAZANOĞLU'NDAN ZİYARET

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ankara'da dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti. Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ikinci bebeğini dünyaya getiren Gülden Yılmaz'ı ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, aileye katılan yeni bireyin sağlık, mutluluk huzurlu bir yaşam geçirmesini diledi.

ANKARA'DAKİ KUTLAMALAR

Başkentte yeni yılda kutlamaların merkezi Kızılay Meydanı oldu. Vatandaşlar, kutlamaların yapılacağı Güvenpark'a polisin kurduğu arama noktalarından geçerek girebildi.



İZMİR'DEKİ YENİ YIL KUTLAMALARI

İzmir yeni yılı, 46 katlı Folkart Towers ikiz kulelerinden atılan 14 bin havai fişek ve ışık gösterisi ile karşıladı.

Yeni yılın ilk dakikalarında 200 metre yüksekliğiyle İzmir'in en yüksek binaları olan Folkart Towers ikiz kulelerinden, 14 bin 474 adet havai fişek atıldı. Kentin her yerinden görülebilen binalardan atılan havai fişekler ve ışık gösterisini izleyen İzmirliler, eşsiz sahnelere tanık oldu.

Yurt dışındaki ödüllü gösteriler örnek alınarak hazırlanan havai fişek ve ışık gösterisinde özel bir teknik uygulandı. Tüm detayların titizlikle ele alındığı ve 50 kişinin görev yaptığı organizasyonun hazırlığının iki ayda yapıldığı bildirildi.