BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  DÜNYA

Dubai'de 63 katlı gökdelende yangın!

Dubai'de 63 katlı otelde yılbaşı kutlamalarında yangın çıktı. Yangın kısmen de olsa kontrol altına alındığı belirtilirken, can kaybının olmadığı duyuruldu.

Abone ol

Dubai'de, binlerce kişinin havai fişek gösterilerini izlemek üzere çevresinde toplandığı The Address Hotel'de yangın çıktı. Dubai'nin en büyük yapıtlarından biri olan 63 katlı otelde çıkan yangında 16 kişinin yaralandığı açıklandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayın yapan haber sitelerine göre, neden çıktığı henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede büyüdü ve alevler otelin 20 katını birden sardı.

Gulf News'a konuşan Dubai Sivil Savunma'dan bir yetkili, yangın çıkar çıkmaz otelin boşaltıldığını ve yangın alanında üç ekibin birden çalıştığını söyledi. Yetkili, yangının "büyük ölçüde kontrol altına” alındığını da ekledi.

Aynı zamanda alışveriş merkezi de olan binada yangından tahrip olan katlarda çökmelerin de başladığını söyleyen bir görgü tanığı da "Binadan büyük parçaların düşüyordu" dedi.

Dünyanın en yüksek binası olarak bilinen 828 metrelik Burj Khalifa Kulesi'nin yakınlarındaki otel ve rezidansın hemen tüm katlarına yayılan yangında ölen ya da yaralananlar konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Dubai Marine'nın yakınlarındaki otelin ve Burj Khalifa Kulesi'nin çevresinde toplanan binlerce kişi, 400 bin LED ışığı ve 1.6 ton havai fişek ile hazırlanan yeni yıl gösterilerinin başlamasını bekliyordu.