BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da hava trafiği resmen durdu!

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle, havayolu seferlerinde de aksamalar meydana geldi. Her iki havalimanında 300'den fazla seferin iptal olduğu belirtildi.

Abone ol

İstanbul'da kar yağışı dolayısıyla havayolu ulaşımında aksamalar sürüyor. Yağış nedeniyle 300'den fazla tarifeli sefer iptal edilirken, uçuşu gerçekleşmeyen binden fazla yolcu THY tarafından otelde misafir ediliyor.

Kar yağışının etkili olduğu Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) karla mücadele araçları apronda kar küreme çalışmaları, özel yer hizmetleri şirketleri de uçaklarda buzlanmayı önleyici ve çözücü sıvı uygulaması yapıyor.

Milli Piyango Yılbaşı Çekiliş sonuçları

Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri veren Turkish Ground Services (TGS) de aksaklık yaşanmaması için apronda kurduğu mobil ofisle çalışmalarını sürdürüyor.

300'DEN FAZLA SEFER İPTAL EDİLDİ

Yağış nedeniyle tarifeli uçak seferlerinde iptaller devam ediyor. 300'den fazla tarifeli sefer iptal edilirken, uçuşu gerçekleşmeyen binden fazla yolcu THY tarafından otelde misafir edilirken, havalimanında bekleyen yolculara ise çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Uçuşu iptal edilen yolculardan Suna Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'ya gitmek için sabah saatlerinde eşi ve 2 çocuğuyla havalimanına geldiklerini söyledi. Baysan, "Saat 11.30'da uçağımız vardı. Uçuş sürekli ertelendi. En son ise saat 14.00 gibi iptal olduğunu söylediler" diye konuştu.

Almanya'da çalıştığını ve Dusseldorf'a gitmek istediğini belirten İlyas Şahin de "2 haftadan beri Türkiye'deydim. Hala bekliyoruz. Yılbaşını havalimanında geçireceğiz" dedi.