BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.423,09
HABER /  GÜNCEL

Türkiye uçak motoru yapıyor

Türkiye kendi uçak motorunu yapma yolunda ilerliyor. İHA'lar için turbo jet motor geliştirildi...

Abone ol

TEI Genel Müdürü Akın Duman, İHA'lara güç veren motorlar kapsamında yeni bir turbo jet motor geliştirme projesini başlattıklarını açıkladı.

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Akın Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçak motorlarının montaj, test, bakım ve onarımında, Türkiye dışında bölge ülkelerine de hizmet verdiklerini söyledi.

4 AY ÖNCE BAŞLANDI

Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşmasına katkı için insansız hava araçlarının (İHA) dışında motor tasarım ve gaz türbini tasarımıyla ilgili projeler yürüttüklerini ifade eden Duman, ''İHA'lara güç veren motorlar kapmasında yeni bir turbo jet motor geliştirme projesinin faaliyetlerini de 4 ay önce başlattık'' dedi.

HELİKOPTER MOTORU DA YAPIYORUZ 

Duman, ''Yaklaşık 3 yıl sonra 1000 libre ya da daha fazla güç üretebilen veya turboprop motor olarak değerlendirdiğimizde 1200 veya 1500 beygir arasından güç üretebilen yeni bir motorun tasarımından bahsediyorum. Bu anlamda önümüzdeki dönemde ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda gerek eğitim uçaklarına gerek özgün helikopterlere güç verecek bir motorun da tasarımını başlattık'' diye konuştu.