BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Ayşe Hür'den Atatürk ile ilgili şok sözler!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıl dönümü dolayısıyla Habertürk ekranlarında ilginç bir tartışma yaşandı.

Abone ol

Gecenin en hararetli tartışma programında tarihçi Ayşe Hür ile gazeteci Hulki Cevizoğlu yaklaşık 4 saat süren bir canlı yayın tartışmasına imza attılar.

ATATÜRK’ÜN DİNİ İNANCI NASILDI ?

Tartışmanın konusu Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş olarak şekillenirken, “Atatürk diktatör müydü” ve “Atatürk’ün dini inancı nasıldı” başlıkları da bol bol konuşuldu.

Ayşe Hür, Atatürk’ün fazla dindar olmadığını ve kendi tahminine göre “olsa olsa en fazla yaratıcıya inanıp dinlere inanmayan biri olabileceğini” ileri sürdü.

ATEİST DİYORSAM İLTİFATTIR

Bu sözler üzerine Hulki Cevizoğlu sert çıkarken, Ayşe Hür’e “Atatürk’e ateist mi demek istiyorsunuz” diye sordu.

Ayşe Hür ise buna karşılık “Ona Ateist diyorsam bu bir iltifattır çünkü ben de ateistim. Kendisinin çok dindar biri olmadığını vurgulamak istiyorum” dedi.

KÜRTLERE ÖZERKLİK SÖZÜ VERİLDİ

Konu Atatürk’ün Kürtler’e yönelik bir özerklik vaadinin olup olmadığına gelince de Ayşe Hür ile Hulki Cevizoğlu arasında uzun ve hararetli tartışmalar yaşandı. İkili, Atatürk’ün İzmit’te gazetecilerle yaptığı uzun bir sohbetten sonra gazetecilerin yazdıklarından yola çıkarak varsayımlarda bulunurken, Ayşe Hür dönemin gazetecilerinin yazdıklarından alıntılar yaparak “Evet Atatürk Kürtler’e özerklik sözü verdi ve sonra bu sözünden caydı” dedi.

Cevizoğlu ise Atatürk’ün gazetecilerle yaptığı sohbette sarf ettiği sözlerin bir “taahhüt” niteliği olmadığını ileri sürdü. Ayşe Hür bunun üzerine söz alarak, “Atatürk bu sözü vermiştir ancak Kürtler’i Cumhuriyet’e karşı kullanmak isteyen batılı güçleri oyalamak için o cümleleri kullanmıştır” ifadelerini kullandı.