BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye şampiyonları Balıkesir'den çıktı

Urla'da yapılan Windsurf Türkiye Şampiyonası'nda Ayvalık'tan iki kardeş şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Abone ol

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde rüzgâr sporlarında ilçenin gururu olan Yelken İhtisas Kulübü sporcusu iki kardeş, İzmir’in Urla ilçesinde yapılan Windsurf Türkiye Şampiyonası'nda ilçeye Türkiye Şampiyonluğu kupalarıyla döndüler.

Ayvalıklı Ezer kardeşler, sörf yarışlarında Türkiye birinciliği elde ederek, ilçenin gururu oldular. Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü sporcularından Koray ve Korhan Ezer kardeşler, 16–19 tarihleri arasında Urla'da yapılan Widsurf Türkiye Şampiyonası'nda Ayvalık'ı başarıyla temsil ettiler.

Yarışlarda Koray Ezer, genel klasmanda Türkiye 1. liğini, Korhan Ezer ise gençlerde Türkiye birinciliğini elde etti. Rüzgar sörfünde ilk kez 2005 yılında Türkiye ikincisi olan ağabeyi Koray Ezer’in izinden giderek, 2009 yılında 17 yaş altı Winsurf Türkiye şampiyonu olan Korhan Ezer, bu yıl aynı dalda yapılan şampiyonada bir birincilik, bir de ikincilik kazandı.

Önceki hafta İzmir’in Urla ilçesinde yapılan Widsurf Türkiye Şampiyonasına birlikte katılan Koray ve Korhan Ezer kardeşler büyükler ve gençler klasmanında Türkiye Şampiyonu olmayı başardılar.

Üniversite öğrencisi

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde eğitimini sürdürürken, deniz ve deniz sporlarına olan ilgisinin içinde adeta bir aşka dönüştüğünü anlatan ağabey Koray Ezer, hayatını bu spora adadığını belirterek, “Ekonomik olumsuzluklar nedeniyle bir süre bu spordan uzaklaşmak zorunda kalmıştım. Bu arada bendeki tutkuya kapılan kardeşime uzun süre gönüllü antrenörlük yaptım. Şimdi ise O’nunla birlikte aynı şampiyonada Türkiye Şampiyonu olarak Ayvalık’a dönmekten son derece mutluyum” diye konuştu. 

Ezer kardeşlerin hedefi ise Dünya şampiyonluğu.

Kaymakam Nihat Nalbant ve Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, gençleri makamında kabul edip, başarılarının devamını dilediler.