BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polise saldıran BDP'lilere operasyon

Şanlıurfa'da, aralarında BDP parti meclis üyesi Menduh Aşkan'ın da bulunduğu 10 kişi polis tarafından yapılan şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde aralarında BDP parti meclis üyesi Menduh Aşkan'ın da bulunduğu 10 kişi polis tarafından sabaha karşı evlere yapılan şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Hakkari'deki 9 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonları protesto etmek için 10 Eylül tarihinde Viranşehir ilçesinde gerçekleşen yürüyüşe katıldıkları polise taş ve sopa ile saldırdıkları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Sabaha karşı yapılan ev baskınlarında N.K., T.K., A.S., C.A., A.G., H.U., S.Y., E.L. gözaltına alınırken, Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Sinan Burun'un evine baskın yapıldı. Başkanvekilinin evinde de kardeşi Zeki Burun aynı iddia ile gözaltına alınırken, evde misafir olan BDP parti meclis üyesi Menduh Aşkan ise, hakkında arama kararı olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı.

10 kişi ise, bugün Viranşehir adliyesine çıkarıldı. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan 9 kişiden 6'sı serbest bırakılırken, S.Y., E.L. ve Z.B. 'görevli memura mukavemet' ve 'örgüt propagandası' iddiaları ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemede ifadeleri alınan 3 kişi, aynı iddialar ile tutuklanarak Viranşehir Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.