BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kağıthane faciadan kıl payı döndü

Kağıthane'de freni boşalan bir halk otobüsü, bir binanın doğalgaz borusunu patlatıp, bir kamyonete çarptıktan sonra durabildi.

Abone ol

Kağıthane'de freni boşalan bir halk otobüsü, bir binanın doğalgaz borusunu patlatıp, bir kamyonete çarptıktan sonra karşısına çıkan demir parmaklıklar sayesinde durabildi.

Kazada araç içinde sıkışan otobüs sürücüsü itfaiye tarafından kurtarılırken, öfkelenen mahalleli otobüs sahiplerine saldırdı.

Sanayi Mahallesi Bayraktar Caddesi'nde oturan Özcan Barışlı, 34 VG 2153 plakalı halk otobüsünü garaja götürmek üzere yola çıktı. Cadde üzerinde bir süre ilerleyen otobüs, freninin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Yokuş aşağı kontrolsüzce ilerleyen araç, öncelikle yol üzerindeki bir binanın doğalgaz borusunu patlattı. Park halindeki 34 UEE 27 plakalı kamyonete de çarpan otobüs, yol kenarındaki demir parmaklıklar sayesinde durabildi. Kazada, sürücü Özcan şoför koltuğunda sıkıştı.

Özcan'ın kurtarılması için olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada yaşanan doğalgaz sızıntısı, İGDAŞ ekipleri tarafından engellendi. İtfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 20 dakikada sıkıştığı yerden çıkarılan sürücü, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu sırada kaza nedeniyle panik yaşayan mahalleli, olay yerine gelen otobüs sahiplerine saldırdı. Zaman zaman yumruklaşmalar yaşanırken, gerginlik polisin araya girmesiyle sona erdi. Vatandaşlar, otobüsün hızlı gittiğini ve daha önce de aynı otobüsün benzer kazalar atlattığını öne sürdü. Otobüsün sahibi Hayrullah Barışlı, "Eski otobüsü garaja çekmesi için yeğenim Özcan'ı aradım. Ancak böyle bir kaza meydana geldi. Biz de nasıl olduğunu anlamadık" dedi.

Kazada hasar gören kamyonetin sahibi Ahmet Cambaz ise, "Ben kamyonetin hemen arkasındaydım. Otobüsün geldiğini oğlum fark etmiş. Beni uyardı ve ben de canımı kurtardım" diye konuştu.