BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.394,97
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türkiye ortak akıl üretmeye başlıyor

23 yıldır bilişim etkinliklerini düzenleyen TBD, tüm bileşenleri “ortak akıl” üretmeye çağırıyor.

Abone ol

1971 yılından bu yana Türkiye’nin bilişim politika ve stratejilerine yön vermek en önemlisi de bilişim kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürüten ve Bakanlar Kurulu kararı ile “kamu yararına çalışan dernek” statüsünü elde eden Türkiye Bilişim Derneği (TBD), bu yıl 7-10 Kasım tarihleri arasında Ankara’da Bilişim ‘06 etkinliğini düzenliyor.

Geçtiğimiz yıl “Geleceği Yönetin” sloganıyla düzenlenen ve 3 günde 6 bin katılımcıyla 2005’in en büyük bilişim kongresi haline gelen etkinlik, bu yıl da “Kullanıcı Adı: Türkiye, Parola: Ortak Akıl” sloganıyla toplanıyor.

Türkiye’nin bilişim alanında gelecekte olması gereken yer için yapılabileceklerin tartışılacağı ve çözümlerin üretileceği Bilişim ‘06 etkinliği kapsamında, özel günler ve sektörel çözümler olacak. Bunun yanında etkinlikler boyunca sektöre yön verenlere bilişim ödülleri dağıtılırken, 23. Ulusal Bilişim Kurultayı, Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim, Spor ve Bilişim ana etkinlikleri yer alacak.

Açılışı Başbakan yapacak

Açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması beklenen etkinliğin ilk gününde 4 ana oturum gerçekleştirilecek. Türkiye İletişim Stratejisi 2007 oturumunda Avea, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un en yetkili isimlerinin yanı sıra Telekomünikasyon Kurumu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Karaçuha’nın da katılımıyla Türkiye’nin telekomünikasyon geleceği masaya yatırılacak.

Birinci gün öğleden sonra yapılacak paralel etkinliklerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener 23. Ulusal Bilişim Kurultayı’nın açılış oturumunu yönetecek. Şener’in yöneteceği oturuma Sanayi Bakanı Ali Coşkun ve Başbakanlık Başmüşaviri Fikret Üçcan gibi isimler de katılacak. Aynı gün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim Kongresi’nin açılış konuşmasını yapacak. Paralel diğer bir oturumda Türkiye’nin en sıcak konularından spor alanında kullanılan bilişim teknolojileri uzmanlar tarafından masaya yatırılırken DPT – OECD e-Devlet inceleme raporunun da tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek.

İkinci gün herkes bir araya geliyor

Türkiye’de bilişim ile ilgili tüm sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek Türkiye’nin bilişim geleceği konusunu masaya yatırılacağı STK Forum, sivil toplum bakış açısıyla sektörde çıkış yolu arayacak. Bu oturuma paralel olarak Turkcell, İletişim Teknolojileri Günü kapsamında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve ITU üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçekleşecek bir etkinlik düzenleyecek.

Aynı gün öğleden sonra Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden 25’in üstündeki tepe yöneticileri CEO Forum kapsamında bir araya gelecek. Türkiye’nin geleceği için yol haritası çıkaracak olan yöneticiler ayrıca bilişim alanında şirket yönetmek ve iyi bir lider olmak konularında da dinleyenlere yeni açılımlar sunacak.

Üçüncü gün gençlere emanet

Bilişim ’06 etkinliklerine Türkiye’nin farklı köşelerinden TBD Genç mensubu 500 bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencisinin gelerek etkinliğe katılmasını sağlayan Avea; üçüncü günün açılış toplantısında Mithat Bereket ve Pusula Akademisi ile gençlere yeni medyanın kullanımı hakkında bir seminer verecek. Ayrıca toplantı aracılığıyla bilgisayar mühendisliği alanında eğitim alan gençlere “hayatın içinde Oh Be dedirten anlar” konulu film ve fotoğraf yarışmasının duyurusu yapılacak.

Aynı günün temasını oluşturan ve Microsoft’un sponsorluğunda hayata geçecek e-Dönüşüm etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin elektronik ortamın kullanılmasıyla nasıl ileri gideceği, bunun için hangi şartların oluşması gerektiği tartışılacak. Microsoft etkinlik kapsamında aynı zamanda “Vista” lansmanı da yapacak.

Aynı gün Türk Telekom sponsorluğunda gerçekleştirilecek paralel oturumla Türk Telekom’un geçtiğimiz aylarda duyurduğu “Her eve internet, her eve bilgisayar” kampanyasının detayları anlatılacak. Toplantıya projenin bileşenleri Casper, Vestel, Intel, Microsoft, Türk Telekom, MEB ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri katılacak.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Mine TÜRKÜN / Bersay İletişim Danışmanlığı
Tel: 0212 337-5253
GSM: 0533 602-8106
e-posta:mine.turkun@bersay.com.tr