BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.470,96
HABER /  POLİTİKA

Özdağ Bahçeliyi töre ile vurdu

MHP genel başkan adayı Prof.Dr. Ümit Özdağ'dan Devlet Bahçeli'ye yaylım ateşi..

Abone ol

MHP genel başkan adayı Prof.Dr. Ümit Özdağ, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türk töresindeki istişare geleneğine ters düşen bir yaklaşımla ülkücü iradeye ipotek koymak istediğini'' iddia etti. Özdağ, MHP Merkez Yürütme ve Karar Kurulu tarafından, partiden, ''tedbirli olarak kesin ihraç'' talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Özdağ, toplantıda yaptığı konuşmada, 19 Kasımda yapılacak MHP 8. Olağan kurultayının, ''MHP Genel Merkezinin benimsediği ürkek ve antidemokratik tavırdan dolayı demokrasi trajedisine dönüştüğünü'' savundu. Bahçeli'nin, kurultayı ''MHP'yi, Türkeş'in partisinden Bahçeli'nin partisine dönüştürmek için zemin olarak kullandığını'' öne süren Özdağ, şunları kaydetti: ''Bunun için Ümit Özdağ'ın tasfiyesini, kurultayda diğer ülkücülerin tasfiyesi izleyecektir. Beni ülkücü olmadığım gerekçesiyle MHP'den ihraç etmeye çalışanlar, yarın kurultayda hayatında bir gün MHP'li olmamış isimleri listede gördüklerinde ne yapacaklar?

Başbuğ Türkeş'in çalışma arkadaşlarından, MHP üst düzey yönetiminde hemen hemen ülkücü kalmamıştır. Kurultaya girerken, Bahçeli'nin, MHP üst düzey yönetimini DYP'nin hurdalığına dönüştürdükten sonra rahmetli Ecevit'in birçok çalışma arkadaşını da parti yönetimine transfer etme çalışması içinde olduğunu görüyoruz.''

''ÇIKTIĞIMIZ YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ''
''Ben ve ülküdaşlarım, MHP'de Atatürk-Türkeş çizgisini ve Türk-İslam ülküsünü savunmak ve hakim kılmak adına çıktığımız yoldan geri dönmeyeceğiz'' diyen Özdağ, genel merkezin, tedbirli ihraç girişiminin hukuk ve demokrasi tarafından muhakkak engelleneceğini savundu. Ülkücülerin çatışmaması gerektiğini ifade eden Özdağ, ''18 yaşındaki gençleri, parti içinde bir demokrasi mücadelesi olması gereken süreçte sopa olarak kullanmaya çalışmak, dürüst ve doğru bir davranış değildir. Genel merkez, şiddet politikalarından vazgeçmelidir'' dedi. Özdağ, yarın Cumhuriyet Savcılığı'nda MHP'nin kendisiyle ilgili yaptığı suç duyurusu konusunda ifade vereceğini bildirdi.

SORULAR
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdağ, adaylığına ilişkin bir soru üzerine, hukuki süreci başlattıklarını belirterek, ''Ben MHP Genel Başkan adaylığımı sürdürüyorum'' dedi. Kurultayda gerginlik olup olmayacağına yönelik bir soruya da Özdağ, ''Benden kaynaklanan bir gerginlik olmaz'' yanıtını verdi. Özdağ, bu gerilim ortamında can güvenliği sorunu yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir soru üzerine, ''Bugünkü gerilim zemininde bir can güvenliği endişem hiç olmadı'' dedi. Malatya'da yaşanan saldırıya ilişkin ise Özdağ, olayın büyütülmemesi gerektiğine inandığını ifade ederek, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Özdağ, adaylık açıklamasının ardından bazı MHP il başkanlarının kendisine yönelik eleştiri içeren açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti: ''15 il başkanı orada mıydı, imza attı mı, atmadı mı? Bunu bilmemiz mümkün değil. Bahçeli'nin böyle bir pratiği var. İmzalar atılır, üzerine bir iki şey yazılır. Sonra birçok insan çıkar ve o imzanın kendisine ait olmadığını söyler. Ben il başkanlarını da töhmet altında bırakmak istemiyorum ama yakışıksız bir açıklamaydı. Ne Namık Kemal Zeybek ne de Nuri Gürgür, Ümit Özdağ'ın arkasına sığınacak isimler değildir.'' Partinin ihraç istemine ilişkin hukuki süreci dün başlattıklarını bildiren Özdağ, ''Yargı karar verecek, Ankara'da hakimler var. Şimdiye kadar Ankara'da hakim olmadığını düşünen genel merkez, beni hukuksuz tasfiye edebileceğini düşündü'' dedi.