BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Zico taraftarlarla sohbet etti

Fenerbahçe'nin Brezilyalı teknik direktörü Zico, internet sitesinde taraftarlarla sohbet etti.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı teknik direktörü Zico, resmi internet sitesinde futbolseverler ile yaptığı sohbette, Türk futbolunun teknik kalitesini övdü. Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan internetteki sohbette Zico, Brezilyalı futbolseverlerin sorularını yanıtlarken, Türk futbolunun teknik anlamda bir kalitesinin olduğunu ifade etti.

''Yapısal olarak bakıldığında, her büyük kulübün kendi futbol sahası var. Ayrıca Avrupa Birliği'ne girme arzuları olduğundan İngiltere, İspanya ve İtalya gibi ülkelere benzer büyük tesisler kurmak için büyük yatırımlar var'' diyen Zico, büyük kulüplerinin transfer etmek istedikleri iyi futbolculara ekonomik anlamda da herhangibir kısıtlama yapmadıklarını söyledi. Brezilyalı teknik adam, Türk taraftarları için ise ''Taraftarlar defansif futbolu kabul etmiyorlar. Gol görmek ve 90 dakika atak oyun görmek istiyorlar. Futbolla ilgili ne kadar çok radyo ve televizyon programları ve gazeteler var bilemezsiniz. Herkes futbol fanatiği. Sıcak kanlı, kısa zamanda ateşlenen ve kolayca patlayan bir taraftar var'' değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'den önce Japonya Milli Takımı'nı çalıştırmasından dolayı Türk ve Japon futbolcuların kıyaslaması sorulan Zico, Türk futbolcuların Japon futbolculardan tamamen farklı olduğunu ve daha çok riskli oyun oynayıp, kişisel becerilerini daha fazla göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Türkiye'de henüz 4 aylık bir süre geçirdiğini hatırlatan Zico, Türk futbolunu, Fenerbahçe'yi ve oyuncuları tanımak için gereken normal süreyi doldurduğunu ve artık alıştığını ifade etti.

Brezilyalı teknik adam ayrıca ''İtalya ve Japonya ile yurtdışında yaşama tecrübesine daha önceden sahiptim. Burada ev bulana kadar zorluk yaşadım, bir süre otelde kaldım ama şimdi herşey iyi'' dedi. Brezilyalı bir taraftarın ''Alex'in Milli Takım'da oynama şansı halen var mı?'' sorusuna ise Zico, ''Futbol oynamaya devam eden her büyük futbolcunun milli takımda yer alma olasılığı olduğunu düşünüyorum. Ama herşey futbolcu ve teknik direktör arasında karşılıklı olarak neler düşünüldüğüne ve teknik direktörün ne istediğine bağlı'' cevabını verdi.