BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Türkiye iyi ama biz daha iyiyiz

İspanyol futbolcular temkinli ama bir o kadar da kendilerine güveniyor. 3 futbolcu basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

2010 Dünya Kupası elemelerinde yarın oynanacak İspanya-Türkiye maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyen İspanyol futbolcular Fernando Llorente, Xavi Hernandez ve Sergio Ramos, ''Türkiye agresif ve dikkat edilmesi gereken bir takım ama bizim kazanmak için güvenimiz tam'' dediler.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) binasında düzenlenen basın toplantısına Türk ve İspanyol basını büyük ilgi gösterirken, İngiliz ve Arap medyasının da olması dikkat çekti. İspanya'nın en önemli oyuncularından biri olan Xavi, ''Türkiye çok mücadeleci, vatansever ve agresif bir takım. Orta sahası özellikle çok güçlü. Aurelio İspanyol ligini çok iyi tanıyor. Ayrıca Nihat da bizi iyi tanıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

İspanya teknik direktörü Vicente Del Bosque'nin Beşiktaş'taki döneminden dolayı Türkiye'yi çok iyi tanıdığını ve Türk futbol felsefesini bildiğini anlatan Xavi, ''Biz grup lideriyiz, iyi durumdayız ve evimizde oynayacağız. Bunlardan dolayı güvenimiz tam ama gerçek şu ki rahat olduğumuz söylenemez. Geçmişle yaşanmaz geleceğe bakıp, mücadele etmeliyiz'' ifadelerini kullandı.

''2008 Avrupa Şampiyonası'nda finalde Almanya yerine Türkiye'yi istermiydin?'' şeklindeki bir soruya da İspanyol orta saha oyuncusu, ''Elbette o zaman Almanya kağıt üzerinde Türkiye'den daha güçlü görünüyordu. Fakat asla Türkiye'nin Almanya'dan daha aşağı olduğunu düşünmedim'' cevabını verdi.

Barcelona'dan da takım arkadaşı olan İniesta'nın yokluğunun önemli bir eksik olduğunu kaydeden Xavi, ''İniesta, oynadığı bölgede dünyanın en iyilerinden biri. Elbette ben de sahada onun eksikliğini hissedeceğim'' dedi.

Bu arada Sergio Ramos da, Türkiye'nin maçlarını izlediklerini ve oyun stili hakkında çalıştıklarını belirterek, ''Biz iyi bir şekilde maça konsantre olduk. Her zamanki gibi oynayıp kazanmak ve yavaş yavaş gruptan çıkma hedefimize varmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Fernando Llorente ise İspanya'nın 2006 kasım ayından bu yana yenilgi yüzü görmemiş olmasıyla ilgili olarak, ''Bir gün elbetteki kötü bir günümüzde olacağız ve yenileceğiz ama şimdi bunu düşünmüyoruz. Çok iyiyiz ve gruptan en kısa zamanda çıkmayı istiyoruz'' dedi.