BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Seçimler için gerekli tedbirler alınıyor

Trabzon Valisi Nuri Okutan, pazar günü yapılacak seçimler sırasında kanun dışı işlem ve eylemleri önlemek amacıyla bütün tedbirlerin alındığını söyledi.

Abone ol

Trabzon Valisi Nuri Okutan, 29 Mart 2009 pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde kanun dışı işlem ve eylemleri önlemek, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde hür iradelerinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak amacıyla gerekli bütün tedbirlerin alındığını söyledi.

Vali Nuri Okutan, seçimlerin güvenlik içinde yapılmasını sağlamak ve seçimleri izlemek üzere oy verme günü 24 saat çalışma esasına göre düzenleme yaptıklarına işaret etti. Okutan, bu çerçevede Vali Yardımcısı Hüseyin Ece başkanlığında 'Vilayet Seçim Koordinasyon Merkezi' oluşturulduğunu belirtti. Vali Okutan, şöyle devam etti: "Sandık çevresinde görevlendirilen güvenlik görevlileri oy verme işi başlamadan önce kendilerini sandık kurulu başkanlarına tanıtacak ve bulunacakları yeri bildireceklerdir. Oy kullanma gününde sandık alanlarına gidiş ve geliş yollarında ve sandık başlarında çıkabilecek olaylar için önceden planlanmış tedbirlerin tümü ve özellikle çıkarılacak motorlu ve yaya devriyelerin yer ve sayıları her sandığın durumu ayrı ayrı ele alınarak gözden geçirilecek ve seçimin güvenliğini engelleyecek her türlü davranış anında önlenecek ve etkisiz hale getirilmesi için gerekli tedbirler alınacaktır."

Okutan, oyların sayımı ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbaların ilgililer tarafından il ve ilçe seçim kurullarına naklinin güvenlik güçlerinin de desteği ile güvenli şekilde sağlanacağını kaydetti. Vali Okutan, seçime yönelik alınan diğer tedbirleri ise şöyle sıraladı: "Belediyelerce su, kanalizasyon, itfaiye ve cenaze hizmetleri aksaksızca sürdürülecektir. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'nce seçim işlemleri süresince tüm yolların açık tutulması için gerekli önlemler alınacaktır. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hastaneler ile KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi hizmete açık tutulacak, hastanelerde nöbetçi hekim ve yardımcı personel görevlendirilecek, ambulanslar göreve hazır tutulacak, nöbetçi eczanelerin planlaması sağlanacak ve benzeri tüm sağlık tedbirleri alınacaktır. İl Telekom Müdürlüğü'nce başta telefon olmak üzere diğer haberleşme hizmetlerinin yeterli şekilde yürütülmesi sağlanacaktır. Gerek Mahalli İdareler Seçimleri işlemleri esnasında ve gerekse sonuçların sayım ve döküm işlemlerinin yapıldığı mahallelerin aydınlatılması hususu Çoruh Elektrik ve Dağıtım A.Ş. Trabzon İl Müdürlüğünce yerine getirilecektir."