BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  SPOR

Türkiye ilk kez bu branşta temsil edilecek

Türkiye, modern pentatlon branşında ilk kez temsil edecek. Milli sporcu İlke Özyüksel, Türkiye'yi temsil edeceği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Abone ol

2014 Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan modern pentatlon sporcusu İlke Özyüksel, branşında olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek ilk sporcu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

HEDEFİM RİO DE JANERİO

Oyunlar öncesi kıta elemeleri yarışlarında toplamda elde ettiği puanla ilk sıralarda yer alan milli sporcu Özyüksel, Çin'in Nanjing kentinde 16-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2014 Yaz Gençlik Olimpiyatları'na katılacak.

Milli pentatloncu Özyüksel, yıl boyunca haftanın her günü 6 saatlik antrenmanlar yaptığını ve hedefinin 2016 Rio de Janeiro Yaz Olimpiyat Oyunları'nda birincilik kürsüsüne çıkmak olduğunu vurguladı.

Modern pentatlon hakkında bilgiler veren 17 yaşındaki sporcu, atıcılık, eskrim, yüzme, binicilik ve atletizm gibi 5 farklı branşta yarışılan modern pentatlonun zor bir spor olduğunu olduğunu ifade etti.

HEM AT BİNİP HEM KOŞMANIZ GEREKİYOR

Yorucu antrenmanlar yaptığını belirten Özyüksel, "Her bir branşın zorluk derecesi oldukça fazla. Aynı gün içerisinde arka arkaya farklı branşla antrenman yapmak ciddi bir kondisyon istiyor. Koşarken atıcılık yapmak, ardından at binip sonra yeniden koşmanız gerekiyor. Her alanda iyi olmalısınız" diye konuştu.

Genç yaşına rağmen Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu kazandığını ifade eden milli pentatloncu, antrenmanlarını düzenli yapmaya özen gösterdiğini kaydederek, "Atletizm ve yüzme branşlarında haftanın her günü antrenman yaparken, atıcılık ve epe eskrimde ise haftanın 4 günü çalışıyorum" ifadesini kullandı.

ANTRENÖRSÜZ ÇALIŞIYORUM

Çalışmalarına şu an için antrenörsüz devam ettiğini söyleyen genç sporcu, şöyle konuştu:

"Atletizm, yüzme, atıcılık ve epe eskrim branşlarında farklı hocalarla çalışıyorum ancak yaz dönemi olduğu için hepsi tatile gitti. Olimpiyata birlikte gideceğimiz antrenörüm ise şu anda milli takım kampında. Gençlik Olimpiyat Oyunları'na hazırlık sürecinde çok zorlanıyorum. Çalışmalarımda süre tutan, programlarımı takip eden, beni koordine eden birine ihtiyacım var. Tabi bu da çalışma tempomu ve motivasyonumu etkiliyor. Federasyonumuzdan da maalesef destek göremiyorum. İstanbul'da yapılan ve milli antrenörlerin de bulunduğu milli takım kampında yer almam gerekirken Ankara'da tek başıma çalışıyorum. Ne olursa olsun hazırlıklarıma kendim ve ülkem adına yılmadan devam ediyorum, çünkü modern pentatlonu çok seviyorum."

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL DECEĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Çalışmalarına yılmadan devam ettiğinin altını çizen İlke Özyüksel, "Olimpiyatlara modern pentatlonda ilk kez katılmamız benim adıma mutluluk verici. Türkiye'yi temsil edeceğim için çok mutluyum. Kendimi birincilik kürsüsünde görmek istiyorum. En azından bunun için tek başıma da olsa çaba gösteriyorum" şeklinde konuştu.