BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin güneyi boşalıyor! Bakın neden

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanmak isteyen vatandaşlar, tatil bölgelerinden ayrılmaya başladı.

Abone ol

Tatil bölgelerinde, Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yerli tatilcilerde oy kullanma telaşı başladı, otobüs ve uçak biletleriyle neredeyse tükendi.

TATİLİ SEÇİME GÖRE AYARLADIK


Cumhurbaşkanlığı seçiminin yarın (10 Ağustos Pazar günü) yapılacak birinci tur oylamasında sandık başına gidecek tatilciler tatil bölgelerinden ayrılmaya başladı. Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tatilini geçiren kimi vatandaşlar tatil planlarını seçim tarihine göre yaptıklarını belirtirken, kimileri tatillerini yarıda kesip evlerine dönüyor.

Otobüs ve uçak bileti bulmakta zorlanan tatilcilerin bir kısmı bavullarını toplayarak dün akşam ilçeden ayrıldı. Tatili son gününe kadar değerlendirmek isteyenler ise dönüşlerini oy kullanma işleminin biteceği Pazar günü saat 17.00'ye göre ayarladı.

OTELLER YÜZDE 30 ORANINDA BOŞALDI

Geri dönüşten Fethiye'deki otellerin kısmen etkilendiğini anlatan Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ilçedeki otellerde yerli tatilci sayısının yüzde 30 oranında düştüğünü söyledi.

Tatil merkezi Ölüdeniz'deki otellerde yabancı turistlerin yoğunlukta olduğunu, bu yüzden bölgenin seçimden doğrudan etkilenmeyeceğini aktaran Kökten, Fethiye merkez, Ovacık ve Çalış bölgesindeki otellerin ise müşteri kaybettiğini kaydetti.

Fethiye Uygulama Oteli resepsiyon görevlisi İbrahim Kara ise tatilcilerin çoğunluğunun seçimde oy kullanmak için otelden ayrıldığını söyledi.