BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a destek için partisinden istifa etti

Belediye Başkanı Asım Altıntaş, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ı desteklemek için Demokrat Parti'den istifa ettiğini bildirdi.

Abone ol

Afyonkarahisar merkeze bağlı Beyyazı belde  Belediye Başkanı Asım Altıntaş, 10 Ağustos'taki seçimde, Cumhurbaşkanı adayı ve  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek için Demokrat Parti'den istifa  ettiğini bildirdi.  

Altıntaş, belediyede düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı  seçimlerinde Demokrat Parti'nin; MHP, CHP, Devrimci Halk Partisi, Türkiye  Sosyalist İşçi Partisi ile marjinal sol grupların, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin  İhsanoğlu'nu desteklediği için partisinden istifa ettiğini kaydetti.  

Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan'ı  destekleyeceklerini aktaran Altıntaş, Demokrat Parti'nin, cumhurbaşkanlığı  seçimine ilişkin aldığı kararın Türkiye için hayırlı olmadığını savundu.  Halkın, Erdoğan'ı desteklediğini ifade eden Altıntaş, "12 yıldır,  Türkiye'nin değişiminde, dönüşümünde ve istikrarında imzası bulunan Başbakanımızı, desteklemenin vicdanı ve milli bir sorumluluk olduğuna inanıyorum"  dedi.  

Toplantıya katılan Demokrat Parti Beyyazı Belde Başkanı Seydi Altıntaş  da seçimlerde Başbakan Erdoğan'ı destekleyeceklerini belirterek, teşkilat olarak  istifa ettiklerini bildirdi. 

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a destek için partilerinden istifa eden  Büyükkalecik belde Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak ve Akharım belde Belediye  Başkanı Eşref Ünsal da toplantıda yer aldı