BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.392,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Foça kahramanını konuşuyor

Foça'da askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda gayretiyle daha büyük facianın önüne geçen Furkan yaşam savaşı veriyor.

Abone ol

Hainlerin Foça planı yarım kaldı. Askeri servisi kullanan Uzman Çavuş Hasan, ilk patlamadan sonra frene bastı. Böylece ikinci bomba amacına ulaşamadı...

İzmir Foça'da patlatılan bombalar, tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı. Kanlı saldırıda 1 asker şehit olurken İzmirliler kan vermek için hastanelere aktı. Dün canla kanla kurtulan o yaralıların ziyaretçileri vardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yaralıları ziyaret etti, "Çok kahramanca otobüsü durduran, daha fazla acı çekmemizi önleyen uzman çavuş kardeşimize acil şifalar diliyorum" dedi. İşte o kahraman Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'di.

KALBİ İKİ KEZ DURDU...
Sabah'tan Fatih Şendil Foça'daki hain saldırıda Özmen'in yaptığı kahramanlığın ayrıntılarını yazdı.

Özmen, her sabah olduğu gibi önceki gün de direksiyonun başına geçti. Lojmanlardaki askerleri alıp Güney Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı Foça Birliği'ne doğru yola çıktı. Ancak bu sırada ağaçların arkasına saklanan hain, planı için hazırlanmıştı. Özmen yol alırken ilk bomba patladı. Ama Özmen frene basıp otobüsü durdurdu. Tam da bu sırada terörist ikinci bombayı patlattı. Neyse ki Özmen otobüsü durdurduğu için ikinci plan otobüsü hedef alamadı. Böylece facianın eşiğinden dönüldü. İki kez kalbi duran Özmen, şimdi teröre inat yaşam savaşı veriyor.

KATİL AĞAÇ GÖLGESİNDE
Kalleş saldırı için bombaları taşıyan kurye, gözaltına alındı. Bu arada ilk incelemere göre bombacı 4 kiloluk patlayıcıyı yola bıraktı. Sonra da 50 metre mesafedeki ormana saklanıp, bombayı patlattı.

‘ONLAR NE MÜSLÜMAN NE DE TÜRK OLABİLİR’

Oğlunun öjlümle yaşam çizgi arasındaki mücadelesini gözyaşları içinde anlatan Baba Cengizhan Özmen; “ Bu bina üzerimize çökmüştü ama İzmir ve Türkiye bizim üzerimizden hastane binasını üstümüzden kaldırdı. Oğlum, rampada aracı durduruyor ve aracın uçuruma yuvarlanmasını önlüyor. Kendini diğer arkadaşlarını kurtarmak için fedakarlık yapmış. Onlar ne Müslüman ne de Türk. Bunlar kandan besleniyorlar. Bunların cesetlerini köpekler yer. Bizlerinki dualarla törenlerle uğurlanır.Onlara buda nasip olmaz. 4 çocuğum var. Hepsi de gurur kaynağım. Allahın takdiri bu. Diyecek hiç birşeyimiz yok. İnşallah doktorlar iyi haber verir ve inşallah sağ salim” dedi.

‘TÜRKİYE BİZE DUA EDİYOR’
Oğlunun sağlığına kavuşması için adaklar adadığını belirten Baba Cengizhan Özmen; “Uyanırsa, Allaha çok dua ettim. Kurban keseceğim, kuran okutacağım oğlum için. Allahıma söz verdim. Oğlumu bana bağışlasın diye. Benim oğlum memlekeke faydalı olan bir çocuk. Telefonlarım 24 saat susmuyor. İnanıyorum ki Türkiye bize dua ediyor” diye konuştu.