BIST 10.168
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.471,83
HABER /  POLİTİKA

Türkiye demokrasi testinde

AK Parti cephesinden ilk kez bu kadar açık mesajlar geldi. İktidar seçim sinyali verdi. Ancak bir şartla;

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Biz erken seçimden kaçmıyoruz. Biz her zaman seçime hazırız" dedi.

CNN Türk'te canlı yayına çıkan Fırat, erken seçime ancak Anayasa Mahkemesi iptal kararı vermesi durumunda gideceklerini söyledi. Yani Anayasa Mahkemesi cumhurbaşkanlığı seçimlerine devam kararı verirse, Gül'ün seçim süreci kesinlikle devam edecek.

Fırat, "Şu süreç belirlensin... O andan itibaren siyasi partilerin de fikirlerini alarak hemen derhal erken seçime gitmenin bizim için herhangi bir mahsuru yoktur" dedi.

"Anayasa mahkemesi turlara devam kararı alırsa kesinlikle devam edeceğiz" diyen Fırat, "Aday varsa meclis bu süreci devam ettirmek zorundadır" diye konuştu.

MİTİNGE BİZE OY VEREN DE KATILDI

İstanbul'daki mitingi demokratik bir hakkın kullanılması olarak niteleyen Fırat, "Hiç bir örgüt veya siyasi parti kendisine bir pay çıkartmamalı. Çünkü o kalabalık bir partinin kalabalığı değildi. Ben inanıyorum ki oradaki insanların bir çoğu bize oy verenlerdi. O mitingde aynı zamanda demokrasi vurgusu yapıldı. Bunu gözden uzak tutmamak gerekli" dedi.

Mitingte dile getirilen rejim kaygıları konusunda ise Fırat, "Türkiye'nin şu anda rejim değil, demokrasi sorunu var. Demokrasi bir çok kez sekteye uğramıştır. Laikliği pekiştirmek için demokrasiyi de pekişkirmek gerekir" dedi.

Yalnız kendi dönemlerinde değil, daha önceki Köşk seçimlerinde de rejim kaygılarının dile getirildiğini hatırlatan Fırat, bunun belirli odaklar tarafından gündeme taşındığını öne sürdü. //