BIST 10.213
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.464,90
HABER /  SPOR

Şükrü Saraçoğlunda kara pazar

TSYD F.Bahçe-Denizli maçında Lig TV'nin kablolalarının kesilmesini kınadı. Olay kara pazar olarak nitelendirildi..

Abone ol

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Merkez Yönetim Kurulu, Fenerbahçe-Denizlispor maçının naklen yayınının, kablolar kesilerek engellenmeye çalışılmasını ve spor yazarlarına karşı taraftarların davranışlarının kabul edilemez olduğunu belirterek, kınadı.

TSYD'den yapılan yazılı açıklamada, dün FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Denizlispor maçında, naklen yayın sırasında bazı kameraların kablolarının kesildiği hatırlatılarak, ''Kabloların kesilmesi, yayının yönetmeni Musa Çözen'in tabiriyle Türk yayıncılık tarihinde bir ilkti ve 'televizyon naklen yayın tarihinin kara pazarını' yaşatmıştır'' denildi.

Açıklamaya, şöyle devam edildi: ''Ayrıca, görevleri, yaşananları yorum ve görüşleriyle kamuoyuna aktarmak olan spor yazarı arkadaşlarımıza, Fenerbahçe taraftarının sözlü tacizleri de üzücü, mazeretsiz ve kabul edilemez davranışlardır. Olaylara sebep olanları ve sorumlularını TSYD olarak esefle kınıyoruz. Yaşanan olaylarda sorumlulukları olanların, durumlarını bir kez daha gözden geçirmelerini ve onaylanması mümkün olmayan davranışların ilk ve son olmasını diliyoruz.''