BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Türkiye bu günaha ortak mı?

Türkiye'nin İsrail'in kanlı saldırısından haberi var mıydı? Meclis'de zehir gibi iddialar vardı. Erdoğan da karşı yanıt verdi. İşte Filistin kavgası;

Abone ol İNTERNETHABER


Partilerin grup toplantılarına İsrail'in, Filistin saldırısı damgasını vurdu. Muhalefet korkunç iddiayı dile getirdi iktidara yüklendi. İddiaya göre hükümetin bu kanlı saldırıdan haberi vardı.

İşte gruplardaki sert söylemler;

AKP BU SUÇA İŞTİRAK ETTİ
Devlet Bahçeli-MHP lideri

İsrail öyle bir katliama imza attı ki
kör ve sağır olan dünyaya bu kareler
kapak olsun...

13 KİŞİLİK AİLENİN KATLİAMI
ŞOKE ETTİ... FOTOĞRAFLAR İÇİN
TIKLAYIN!

"Gelişmelerin sıra dışı olan yönü, İsrail Başbakanı’nın askeri operasyondan beş gün önce Ankara’ya gelerek Başbakan Erdoğan ile görüşmüş olmasıdır. Basına yansıyan bazı haberler, İsrail’in saldırıları için, önceden Başbakan Erdoğan’a bilgi verdiği yönündedir. Eğer böyleyse, AKP hükümeti bu insanlık suçuna iştirak etmiştir ve meselenin en küçük bir mazereti dahi olmayacaktır."

GİZLİ MUTABAKAT MI VAR?
Deniz Baykal-CHP Lideri

"Hepimizin aklındaki soru şudur Sayın Erdoğan Olmertle bu görüşmeyi yaptığı sırada acaba Olmert, Başbakan'ı bu konuda bilgilendirdi mi bilgilendirmedi mi? Bu konuda BOP eş başkanına bilgi verildi mi verilmedi mi?

Eğer bilgi verdiyse Türkiye'nin o süreç boyunca sessiz kalıp daha sonra en ağır ifadelerle nutuk atması samimiyetten yoksun olduğunu gösterir. Bunun hangisi doğrudur bunu anlamak hakkımızdır.

Başbakan gök gürültüsü gibi gürlüyor ama yağmıyor. Başbakan'a soruyorum... Olmert'le ne konuştuğunu bize açıklamalıdır?"

BİZ ZALİMİN YANINDA OLAMAYIZ
Recep Tayyip Erdoğan-AKP Lideri

"Ortada bir zulüm var. Biz zalimlerin yanında olamayız. İsrail şunu söylüyor. Başbakan duygusal konuşuyor diyor. Benim duygusallığım varsa Gazze'deki kardeşlerime karşı duygusallığım vardır. Biz kovulduğunuz zaman bu topraklarda sizi misafir eden Osmanlının torunları olarak konuşuyorum.

Ülkemde hala bu işten oy devşirmeye çalışanlar var. Geçmişlerine iyi baksınlar. Acaba neler yaptılar? DSP MHP ANAP bu ülkeyi yönetmedi mi? 'İsrail ile ilişkileri kesin' diyorlar siz niye kesmediniz?"