BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,65
ALTIN 2.386,05
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy belediyesi uyarmıştı

Moloz atıklarıyla tıkanan Çamaşırcı Deresi, Kadıköy Belediyesi'nin uyarılarına rağmen önlem alınmayınca dün yine taştı.

Abone ol

İçerenköy ve Maltepe sınırı arasında kalan daha önce Maltepe Belediyesi'nden izin alarak dere kenarına dolgu yapan inşaat firmasının moloz atıklarıyla tıkanan Çamaşırcı Deresi, Kadıköy Belediyesi'nin uyarılarına rağmen önlem alınmayınca dün yine taştı.

Dere kenarında bulunan evler bir kez daha su baskınına uğradı. Derenin ağzının tekrar toprak dolgu ile tıkandığını fark eden Kadıköy Belediyesi ekipleri, çektikleri resimleri ve uyarı yazısını dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne göndererek önlem alınmasını istediler.

Kadıköy ve Maltepe ilçeleri arasında kalan Çamaşırcı Deresi dün yine taştı. Daha önce derenin Maltepe Sınırında kalan bölümünde Maltepe Belediyesi'nin dolgu park alanı yapmak için moloz ve toprak dolgu haline getirilen bölüm, yağmurun etkisiyle dün bir kez daha kayarak derenin ağzını tıkadı. Şiddetli yağışın etkisiyle deredeki sular yükselerek, daha önce defalarca su baskınına uğrayan evleri bir kez daha su ile doldurdu.

EKİPLER RESİM ÇEKİP KADİR TOPBAŞ'A GÖNDERDİ

Çamaşırcı Deresi'nin ağzının Maltepe Belediyesi'nin dolgu alanından kopan topraklarla daha önce de dolarak tıkandığını kaydeden Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Arslan, şunları söyledi: "Çamaşırcı Deresi, Maltepe Belediyesi ile Kadıköy Belediyesi arasında sınırda kalıyor. Derenin Maltepe sınırında Maltepe Belediyesi dolgu yaparak burayı park haline getirmeye çalışıyor. Ancak boşaltılan ve bir önlem alınmayan toprak yağmurun etkisiyle kayarak derenin ağzını tıkadı. Böylece sular, dere ağzı tıkandığı için yatağından taşarak dere kenarında bulunan evleri bastı.

Daha önce de bir yağış sırasında aynı olayla karşılaşmış, başta İSKİ olmak üzere, Maltepe Belediyesi'ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni uyarmıştık. Önceki gün de yine ekiplerimiz olay yerinde yaptıkları incelemelerde aynı tehlikeyi görünce resimlerini çekerek, derhal İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve diğer yetkililere haber verdi. Belediye Başkanımız Selami Öztürk de bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a çekilen resimleri gönderdi. Önlem alınmasını istedi. Bizde diğer birimleri uyardık. Ancak ne yazık ki sonuç değişmedi."