BIST 9.635
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.475,45
HABER /  SPOR

Türkiye, Avrupa Gençler ve BMU Motokros Şampiyonaları Afyonkarahisar'da başladı

Türkiye, Avrupa Gençler ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros Şampiyonası antrenman ve sıralama turlarıyla Afyonkarahisar'da başladı.

Abone ol

Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde düzenlenen şampiyonaların idari ve teknik kontrolleri ile jüri toplantısı yapıldı ve pistte yarışçılara brifing verildi.

Pistteki hazırlıkların tamamlanmasının ardından 3 şampiyonanın da MX, MX1, MX2, MX2 junior, MX125, MX senior, veteran, kadınlar, 65 cc ve 85 cc kategorilerinde antrenman ve sıralama turları başladı.

"Sporcularımızın yüzde 50'si çocuklardan oluşuyor"

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA muhabirine, dünyanın en iyi parkurlarından olan Afyonkarahisar'da Türkiye, Avrupa Gençler ve BMU Motokros Şampiyonalarını gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Şampiyonalardaki atmosferin hayali kurulan sportif bir ortam olduğunu dile getiren Uçar, şöyle konuştu:

"Organizasyonlardaki yarışlara, 180'in üzerinde sporcu katılıyor. Şampiyonalarda, Türkiye ve 6 ülkeden katılan sporcular, kendi kategorilerinde mücadele edecekler. Gerçek manada sevindirici gelişme ise sporcularımızın yüzde 50'si çocuklardan oluşuyor. Bu anlamda çocuklarımıza güzel yatırım yaptık. Bu da Türkiye'de ve uluslararası alanda motor sporlarını ne kadar ileriye taşıdığımızı gösteriyor. Hem de milli gururumuz olan sporcularımızın yetişmesine çok büyük bir imkan sağlayacak."