BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  EKONOMİ

Turkcell-imin 7 aylık performansı

Yaklaşık 7 ay önce müşterilerinin kullanımına sunulan , Turkcell-im'in performansı masaya yatırıldı.

Abone ol

Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, mesajlaşma dışında geçen yıl katma değerli servislerden elde ettikleri gelirin, vergiler dahil 450 milyon dolar olduğunu ve toplam gelirlerinin yüzde 14'ünün katma değerli servislerden geldiğini bildirdi.

Serdar, yaklaşık 7 ay önce müşterilerinin kullanımına sundukları ve tüm katma değerli servislerine tek bir noktadan ulaşabilmeyi sağlayan Turkcell-im'in performansıyla ilgili yaptığı basın toplantısında, Turkcell-im'in 6,5 milyon kullanıcıyı mobil internetle buluşturduğunu söyledi.

Turkcell-im'in 56 milyon ziyaret ile 7 ayda mobilde en çok ziyaret edilen site olduğunu belirten Serdar, cep telefonu üzerinden Turkcell-im'i ziyaret eden kullanıcı sayısının, cep telefonundan Google'ye ulaşan kişi sayısına göre 8,7 daha fazla olduğunu, Turkcell-im ziyaretçilerinin en çok eğlenmek istediğini ifade etti.

Turkcell-im ile tek kanaldan bir milyon içeriğe erişimin sağlandığını dile getiren Serdar, Turkcell-im'den bugüne kadar indirilen 4,3 milyon içeriğin yüzde 62'sinin müzik, yüzde 21'inin video, yüzde 10'unun resim ve yüzde 7'sinin oyun olduğunu kaydetti.

Serdar, 7 ayda Turkcell-im'den 2,6 milyon şarkı indirildiğini, Turkcell-im'de 5 bini aşkın yerli sanatçının 75 binden fazla, dünyaca ünlü yabancı sanatçıların 850 binden fazla şarkısı bulunduğunu, Turkcell-im'den en çok indirilen ilk 10 müzik parçasında popun öne çıktığını, listede İsmail YK ve Ankaralı Namık gibi isimlerin de yer aldığını anlattı. Turkcell-im'de ağırlıklı olarak yerli müziğin tercih edildiğini, şarkıların dağılımında yüzde 38 ile arabeskin ilk sırada yer aldığını, arabeski yüzde 37 ile pop ve rock'ın takip ettiğini belirten Serdar, 2006 yılında Türkiye'de 15 milyon albüm satılırken Turkcell'den 10 milyon şarkı satıldığını söyledi.

SPOR, SİNEMA, OYUN VE HABER
Cenk Serdar, Turkcell-im'den 7 ayda 83 bin gol videosu indirildiğini, indirilen gol videolarının yüzde 10'unun Yunanistan-Türkiye ve Türkiye-Norveç maçlarına ait olduğunu, 39 bin 945 kişinin de canlı maç anlatımını kullandığını bildirdi. Vizyondaki filmlerin Turkcell-im'den de takip edildiğini, Türk filmlerinin öne çıktığını ve en çok içerikleri indirilen filmler arasında Sınav'ın ilk sıraya yerleştiğini belirten Serdar, 7 ayda en çok indirilen oyunun Asphalt Urban 2 olduğunu, 113 milyon haber okunduğunu ve wap üzerinden reklam almaya başladıklarını ifade etti.

Serdar, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de mesajlaşma dışında geçen yıl katma değerli servislerden elde ettikleri gelirin, vergiler dahil 450 milyon dolar olduğunu ve gelirlerinin yüzde 14'ünün katma değerli servislerden geldiğini söyledi. Serdar, ''Ayrı bir şirket olsaydınız ilk 100'e girerdiniz, medya şirketleri içinde de birinci sıraya gelebilir veya birinciliğe oynayabilirdiniz?'' dedi.

Katma değerli servisler içinde mesaj gelirlerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Serdar, bu servislerde ağırlığın müzik, sohbet ve oyundan oluştuğunu ifade etti. Serdar, bir soru üzerine, ''Bugün Türkiye'deki toplam konuşma süreleri, dünyada en az konuşma yapanlar arasında. Dünyada vergi azaldıkça konuşma sürelerinin arttığı görülmüştür'' yanıtını verdi. Cenk Serdar, bu yılın sonuna varmadan 3G hizmetini veriyor olacaklarını belirterek, ''3G'nin gelmesiyle hem şirketler hem bireyler daha fazla internete bağlanabilecek. Mobil internette ciddi fırsatlar olduğunu düşünüyoruz. Yeter ki 3G'yi hayata geçirelim'' diye konuştu.