BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  GÜNCEL

Türk yönetmenden Amerikalı oyuncuya tecavüz

Şimdiye kadar 12 dizi çeken bir yönetmen, Türk dizilerinde küçük roller oynayan Amerikalı dizi oyuncusunun içkisine ilaç atıp tecavüz mü etti?

Abone ol

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinde dizi dünyasını sarsan tecavüz davasını yazdı.

Eyüboğlu isim vermediği olayın “davalı” tarafının "şimdiye kadar 10-12 dizi çekmiş 30’lu yaşlarını tamamlamak üzere olan bir yönetmen…" olduğunu “davacı”nın ise ise şimdiye kadar birkaç dizide ufak tefek roller oynamış Amerikalı bir kadın oyuncu  olduğunu yazdı. 

"BARDA İÇKİME İLAÇ ATIP..."

Amerikalı kadın oyuncunun Eyüboğlu'nun köşesine taşıdığı iddiası şöyle:  “Daha önce dizisinde oynadığım yönetmen, içkime ilaç katıp, beni kendimden geçirdi ve sonra da barın tuvaletinde bana tecavüz etti.”

"TECAVÜZ YOK KENDİ İSTEDİ"

Yönetmen ise  “Ne tecavüzü? İkimizin de kafası güzeldi, eve kadar sabredemedik. İki tarafın da rızasıyla oldu bu” diye kendini savunuyor Eyüboğlu'nun yazdığına göre.

Ancak işin daha vahim olan yanı bundan sonra başlıyor. Tecavüz suçlaması ile dava açılınca, Türk yönetmen, Amerikalı kadın oyuncunun "Zaten hafifmeşrep hatta yollu bir kadın" olduğunu ispatlamak için dizi sektöründen tanıdığı isimlerin şahitlik yapmasını istiyor.

ARA Kİ BULASIN ÖYLE BİR TOPLUMU

Ali Eyüboğlu işte bu duruma isyan ediyor yazısında:

"Bardaki hadise, tecavüz mü yoksa şişede durduğu gibi durmayan alkolün yan etkisiyle yaşanmış bir şey mi? Yapılacak yargılama sonunda belirlenecek bu… Ama gel gör ki bu devirde hala kadınlara “hafifmeşrep” ya da “yollu” gözüyle bakıp, tecavüz etmeyi hak sayan “şahitler”i yargılayacak bir makam yok. Toplumun böyle insanları vicdanında “ömür boyu hapse” mahkum etmesi lazım.

Ara ki bulasın öyle bir toplum!"