BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.392,04
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da dev operasyon

Diyarbakır'da terörün olduğu dağlık bölgelere yönelik büyük bir narko-terör operasyonu başlatıldı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör amaçlı uyuşturucu imal ve ticareti yapanlara yönelik gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 5 tonu aşkın toz ve kubar esrar ile 80 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan narkoterör dosyası kapsamında İl Jandarma Komutanlığının sevk ve idaresinde, Lice ilçesi Ortaç ve Yalaza köyleri arazilerinde 3 kilometre uzunluğunda bir kilometre genişliğindeki alanda yürütülen operasyon sona erdi.

JANDARMA VE POLİS ÖZEL HAREKAT TİMLERİNDEN KOBRALAR VE KİRPİLER EŞLİĞİNDE OPERASYON

24 jandarma özel harekat ve komando timi ile 3 polis özel harekat timi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, güvenlik güçleri operasyon alanına kirpiler ve kobralarla ulaştırıldı.

TOPRAĞIN ALTINA FIÇILARLA ZULALANMIŞ

 İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve adli jandarma ekiplerince narkotik köpeklerin yardımı ile yapılan aramada toprağın altına fıçılarla zulalanan esrar, kepçe yardımı ile çıkarıldı. Operasyonda kurutulmaya bırakılan ve toz hale getirilen 5 tonu aşkın toz ve kubar esrar ile 8 dönüm alana ekili 80 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. 

Terör örgütü PKK'nın geçiş güzergahı olduğu belirtilen arazide yürütülen operasyonda ele geçirilen uyuşturucu arazide ulaşımın zor olması nedeniyle traktör ve kamyonlarla taşındı.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca genel maksat helikopterleri, taarruz helikopterleri, insansız hava aracı ve zırhlı araçlarla destek sağlanan operasyonda bulunan uyuşturucunun İl Jandarma Komutanlığında ölçülüp, tartılacağı, kriminal incelemenin ardından da imha edileceği belirtildi.

MARDİN'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Mardin İl Jandarma Komutanlığı, bölücü terör örgütünün uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan şehir yapılanmasına karşı polis destekli operasyon düzenledi. Jandarma ve polisin ortak düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, 28 adreste uyuşturucu aradı. Operasyonda 22 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı.

Yapılan arama faaliyeti sonucu; küçük paketler halinde satışa hazır hale getirilmiş 322 gram toz esrar maddesi, 3 bin 743 gram kubar esrar maddesi ve 1 adet tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili olarak yakalanan 22 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 22 şahıstan 7'si tutuklandı. 15 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.