BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Türk yargısı eşcinsellik için karar verecek

Yeni Akit gazetesinde yayınlanan eşcinsellik ile ilgili habere dava açıldı. Başsavcılığın takipsizlik kararı verdiği başvuruyu mahkeme kabul etti. Şimdi karar bekleniyor.

Abone ol

Yeni Akit gazetesinde yayınlanan Kaos GL  ile ilgili haber için Başsavcılığın takipsizlik kararı verdi. Mahkeme ise başvuruyu kabul etti ve dava açıldı. Şimdi Türk yargısının eşcinsellik ile ilgili kararı bekleniyor.

AKİT EŞCİNSELLİK İÇİN SAPIK TALEPLER DEDİ

Yeni Akit gazetesinde 23 Ekim 2012’de yayınlanan bir haberde “Sapık taleplerini demokratik hak kılıfı altında her geçen gün arttıran homoseksüeller şimdi de okullara el attı. Kaos GL (Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar Derneği) Derneği bir broşür hazırlayarak okullarda dağıtmaya başladı. Broşürde sapkın eğilimler normal gösterilerek, bu eğilim içinde olan öğrencilere anlayış gösterilmesi isteniyor. Sapkınlıkların normalleştirilmesi hedefleniyor” ifadelerine yer verilmişti.

BAŞVURUYU SAVCILIK RED, MAHKEME KABUL ETTİ

Vatan gazetesi Ankara Bürosu'ndan Kemal Göktaş'ın haberine göre, Kaos GL derneği, Yeni Akit'in bu haberini yazan muhabir Furkan Altınok hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise haberin basın özgürlüğü kapsamında kaldığını belirterek takipsizlik kararı verdi. Başsavcılığın, takipsizlik kararına Kaos GL’nin yaptığı itirazı kabul eden mahkeme, Yeni Akit gazetesinde yayınlanan haberle ilgili dava açılması gerektiğine karar verdi.

Savcılık, dava açmak zorunda kaldı. Şimdi Asliye Ceza Mahkemesi, bu sözlerin suç oluşturup oluşturmadığına karar verecek.